Mannen om hustrumordet: "Hon springer ifrån mig"

"Jag älskar dig oerhört". Så skrev mannen till sin hustru. Minuterna senare överföll han henne med en kniv i ett parkeringshus i Lund. Och när kvinnan försökte fly för sitt liv sprang han efter henne. Tingsrätten dömde mannen till fängelse i 18 år för hustrumordet. På torsdagen avslutas hovrättsförhandlingarna.

ANNONS
|

Kvinnan var på väg till bilen som stod parkerad i ett parkeringshus i Lund. Då fick hon ett sms av sin man:

"Jag älskar dig oerhört", skrev han bland annat.

Elva minuter senare attackerades hon - av sin man. På en övervakningsfilm från parkeringshuset har polisen kunnat se hur mannen jagade kvinnan och hur han, när han fick tag i henne knivhögg henne flera gånger mot överkroppen.

LÄS MER:Förföljde hustrun och mördade henne med morakniv

Vittne jagades

Ett vittne såg allt och försökte gå emellan.

– Han försökte rädda den här kvinnan som blev mördad men blev själv attackerad. Han fick springa för sitt liv, berättade kammaråklagare Kristina Wedelsbäck i samband med att åtalet lämnades in.

ANNONS

Men mannen klarade sig genom att kastade sig genom ett utrymme mellan två våningsplan inne i parkeringshuset. Då gick mannen tillbaka till sin fru - och skar henne i halsen.

Sedan flydde han i sin bil samtidigt som han smsade sin bror: "Jag ska döda henne, förlåt mig alla, jag älskade henne".

"Alldeles svart"

Mannen har erkänt att han dödade sin fru.

– Jag älskar henne, jag älskar henne fortfarande. Jag skulle aldrig skada henne. Men i den stunden blir det alldeles svart. Hon springer ifrån mig. Kvinnan jag har levt tillsammans med i tjugotvå år springer ifrån mig. Kvinnan som är mamma till mina barn. Jag trodde att hon kände mig bättre, har mannen själv sagt i förhör.

– Det var aldrig meningen att det skulle sluta på det här sättet. Jag ångrar det djupt. Jag måste erkänna det, att jag ångrar det djupt fortfarande.

Ny rättegång

Händelsen utspelade sig den 19 april förra året. I slutet av november dömdes han till fängelse i 18 år.

Han dömdes för mord, misshandel, och grovt olaga hot för att han sprang efter vittnet.

Åklagaren hade yrkat på att mannen skulle dömas till livstid men tingsrätten anser inte att det rört sig om "synnerligen försvårande" omständigheter utan "mycket försvårande omständigheter".

ANNONS

Domen överklagades och på torsdagen avslutas hovrättsförhandlingarna.

ANNONS