Olycka vid fästningen – bil har störtat flera meter

En person kördes under måndagsmorgonen till sjukhus efter att en bil av okänd anledning störtade ner flera meter från en slänt vid Varbergs fästning. Vid 18-tiden på kvällen bekräftar polisen att en man i 60-årsåldern avled till följd av sina skador.

ANNONS
|

Händelsen inträffade vid 9-tiden på måndagsmorgonen då larmet kom in om att en bil hade störtat ner från ett område inne på Varbergs fästning.

– Det var lite oklart för oss var det hade skett, men det ska gå någon väg man kan köra upp för längst inne på fästningsområdet och där hade en bil störtat ner cirka fem meter från en slänt, säger Conny Eriksson, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

Man i 60-årsåldern död

Föraren fördes till sjukhus och skadeläget var till en början okänt. Strax innan klockan 18 på måndagskvällen bekräftade polisen att en man i 60-årsåldern omkommit efter olyckan.

– Vi kan bekräfta att personen har avlidit. De anhöriga är underrättade, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen.

ANNONS

Polisen meddelar även bilen har tagits i beslag och att man kommer undersöka vad som hänt, då omständigheterna kring hur olyckan kunnat inträffa är oklara.

– Det kommer göras en utredning för att kunna fastställa vad det berodde på. I nuläget är det alldeles för tidigt att tala om varför detta hände, säger Ulla Brehm.

ANNONS