Julia Engström höll undan för konkurrenterna och tog karriärens andra seger på Europatouren.
Julia Engström höll undan för konkurrenterna och tog karriärens andra seger på Europatouren.

Andra segern för Julia Engström på Europatouren

Hon ledde med fyra slag inför de avslutande 18 hålen i Europatourtävlingen Lacoste Ladies Open. 19-åriga Ringenäsproffset fixade till slut segern, men först efter en knallhård avslutning.

ANNONS
|

Ringenästalangen Julia Engström ledde inför den sista rundan i Europatourtävlingen Lacoste Ladies Open i Frankrike med fyra slag och inledningen på jakten på den andra segern på Europatouren såg riktigt bra ut.

Engström inledde med två birdies på hål två och tre och utökade ledningen ner till de jagande konkurrenterna.

Avståndet krympte

Men fyra bogeys och bara en birdie på de efterföljande 13 hålen gjorde att avståndet ner till tvåan krympte.

– Jag spelade första nio hålen mycket bra hela veckan. Jag har däremot kämpat lite med min bollträff och har haft lite dåliga studsar på sista nio. Det var tufft men jag försökte att inte titta på ledartavlan, säger Julia Engström till svt sport.

ANNONS

Engström lyckades ändå hålla undan trots en avslutande 72-runda, ett slag över par, och bärgade sin andra seger på damernas Europatour, ett slag före duon Magdalena Simmermacher från Argentina och fransyskan Celine Herbin på andraplatsen.

Slog en hole-in-one

Golftalangen slog under lördagen till med en hole-in-one på det åttonde hålet under andra rundan, hennes andra i tävlingssammanhang under karriären.

– Hålet låg lite dolt och när jag kom fram låg det bara två bollar på greenen så jag trodde att jag hade hamnat utanför. Men när jag gick fram och tittade i hålet så låg bollen där, berättade hon för HP-sporten efter tävlingsrundan.

Segern gav Julia Engström ett välkommet tillskott på pengakontot där förstapriset var 27 600 euro vilket betyder drygt 285 000 svenska kronor.

Segern var hennes andra på Europatouren där den första kom i mars i Australien innan coronapandemin bröt ut och ställde in alla golftävlingar.

ANNONS