Halmstad BTK:s Isak Alfredsson vann i UEM-kvalet i Köping.
Halmstad BTK:s Isak Alfredsson vann i UEM-kvalet i Köping.

Alfredsson vann kvalet – klar för UEM

Isak Alfredsson, 14, är klar för UEM i Zagreb i sommar.
Jättetalangen från Halmstad BTK sopade rent och vann samtliga sju matcher i kvalet i Köping.
– Det känns skönt att ha säkrat en plats, säger han.

ANNONS
|

Bara segraren i herrkadettklassen kunde kvittera ut en biljett till UEM som spelas i Kroatien i mitten av juli.

Isak Alfredsson lyckades till slut göra det sedan han vunnit mot svåraste konkurrenten David Björkryd från Eskilstuna BTK efter skiljeset i den sjunde och avslutande matchen.

– Jag hade ledningen med 10-6, men sedan tog David två bollar innan jag kunde avgöra. Jag drog en överskruvad serve som han flippade ut - därefter kom segervrålet, skrattar Isak Alfredsson.

Spelat en tävling i Frankrike tidigare

Vinsten innebär att Alfredsson får göra debut i UEM-sammanhang, men har sedan tidigare spelat ett internationellt mästerskap i Euro Mini Champs i Frankrike 2019 där han kom på tionde plats.

ANNONS

– Jag ska göra det bästa av situationen när jag kommer till UEM och försöka gå så långt som möjligt. Men det är flera svenskar som kommer att bli uttagna då vi ska spela lag, mixed och dubbel med, säger Isak Alfredsson.

Det var väldigt nära att det blivit dubbla HBTK-segrar i Köping.

Närta, nära för Widing

Isaks klubbkompis Charlie Widing var bara två bollar i från att kvala in till UEM i herrjuniorklassen, men förlorade med 9-11 i avgörande set i sista matchen mot Hugo Törngren från IFK Lund, som knep UEM-platsen med minsta möjliga marginal.

Fyra spelare hamnade på matchkvoten 5-2, men Törngren hade vunnit mot alla toppkonkurrenter och lade därmed beslag på förstaplatsen före Widing.

– Vi får hoppas att Charlie tar sig till UEM i alla fall, säger HBTK-ledaren Lasse Holmqvist.

ANNONS