Kristian Karlsson vidare till åttondel i VM - tog revansch med Falck i dubbel

Både Truls Möregårdh, 19, och Kristian Karlsson, 30, svarade för fina insatser när de tog sig vidare till åttondelsfinal vid bordtennis-VM i Houston. Karlsson och Mattias Falck tog även en skalp i dubbel när de slog ut Europamästarna.
– Vi har spelat mer dubbel ihop senaste tiden och det märks, säger Kristian Karlsson.

ANNONS

Truls Möregårdh satte tonen när han slog ut tyske Patrick Franziska, rankad 14 i världen. Svensken vann tre raka set och det såg väldigt bra ut, men lyckades inte knyta ihop säcken förrän i skiljeset efter att ha räddat en matchboll.

– Just nu är det bara en fantastisk känsla och jag har inte en aning om vem jag möter i nästa match. Detta är nog en av mina bättre vinster, säger Truls Möregårdh.

Kristian Karlsson ställdes mot Mattias Falcks överman, Alexandre Cassin från Frankrike. Båda spelarna gick på i högsta sluggertempo och i första set hann Kristian Karlsson helt enkelt inte med.

ANNONS

– Han försökte låsa mig, returnerade väldigt bra och jag tvingades till att attackera ännu mer, säger Kristian Karlsson.

Andra set blev på sätt och vis avgörande. Karlsson låg under med 9–8, men kunde ta hem setet med 12–10.

Därefter öste svensken på i ännu högre tempo och vann med 4–2 i set. I sjätte set bjöd Kristian Karlsson på sitt hittills bästa spel i turneringen och vann det med enkla 11–3.

Det innebär att två svenskar spelar åttondelsfinaler i singel. Karlsson får där möta Quadri Aruna från Nigeria och Möregårdh sydkoreanen Lim Jong-Hoon. Skulle de två svenskarna vinna ställs de mot varandra i en kvartsfinal.

Karlsson och Falck till åttondelsfinal

Tidigare under dagen gick de båda även till åttondelsfinal i herrdubbeln. Möregårdh i par med Anton Källberg och Karlsson tillsammans med Mattias Falck.

Karlsson och Falck slog ut ryska Europamästarna Maksim Grebnev/Lev Katsman i tre raka set – och tog samtidigt revansch för EM-förlusten.

– Vi spelar ännu bättre i dag än vad vi gjorde i går och redan det var bättre än vad vi gjort på något år, säger Mattias Falck till bordtennisförbundets hemsida.

– Ja, vi har spelat mer dubbel ihop senaste tiden och det märks, jag tycker vi har hittat tillbaka lite till det vi hade förut vilket känns bra, fyller Kristian Karlsson i.

ANNONS

I nästa omgång, som spelas på fredagskvällen svensk tid, väntar Cho Daeseong/An Jaehyun från Sydkorea.

Källberg utslagen i dubbel

Däremot åkte Stina Källberg ut i damdubbel i andra omgången med Linda Bergström efter 2-3 i set mot Dora Madarasz/Georgina Pota, Ungern.

Fakta: Bordtennis-VM – tredje omgången

Herrsingel

Truls Möregårdh–Patrick Franziska, Tyskland 4–3 (3–11, 11–7, 11–8, 11–6, 9–11, 10–12, 13–11).

Kristian Karlsson–Alexandre Cassin, Frankrike 4–2 (5–11, 12–10, 11–7, 11–8, 7–11, 11–3).

Damsingel

Wang Manyu, Kina–Linda Bergström 4–0 (12–10, 11–6, 11–8, 11–2).

ANNONS