Miljoner i potten när Falck spelar repris på VM-finalen

Mattias Falck förlorade VM-finalen mot Ma Long i fjol. Nu ställs Halmstad BTK-stjärnan mot världsmästaren igen – i kvartsfinal i den penningstinna världstourfinalen i Kina.
– Det ska bli kul att möta honom igen, säger Falck.

ANNONS
|

ITTF-finalen, som spelas i Zhengzhou, samlar 16 av världens högst rankade herrar och damer. De gör upp om en sammanlagd prispott på 500 000 dollar – eller 4,3 miljoner svenska kronor.

Mattias Falck, som är rankad nia i världen, inledde med att på torsdagen besegra 19-rankade fransmannen Simon Gauzy i en tuff sjusetare i åttondelsfinalen. Falck ledde med 2–0 i set, tappade till 2–3 – men vände tillbaka och vann skiljesetet med 11–7.

– Trots att jag förlorade det viktiga femte setet hittade jag tillbaka in i matchen igen och precis som i början spelade jag mer aggressivt och returnerade bra, framför allt med backhand, vilket gjorde att jag fick bra press till honom och det var det som gjorde att jag vann. Det var lite nervöst i dag måste jag erkänna så det var extra skönt att det gick vägen, säger Mattias Falck till Svenska Bordtennisförbundets hemsida.

ANNONS

Han spelar kvartsfinal på fredag förmiddag, svensk tid mot en gammal bekant – kinesiske världstrean Ma Long, som slog Falck med 4–1 i set i VM-finalen i Budapest i fjol.

– Det ska bli kul att möta honom igen. Jag måste spela snabbt och aggressivt och jaga honom med min forehand. Det är också viktigt att jag är noggrann i mitt serve- och returspel så att han inte vinner för enkla poäng. Det blir ofta öppet spel mot honom så det gäller att jag tar tillvara på chanserna jag får, säger Mattias Falck.

Ma Long – som vann World Cup i Halmstad arena 2015 – är storfavorit. Den 32-årige kinesiske legendaren är inte bara trefaldig singelvärldsmästare utan även regerande olympisk mästare.

LÄS MER:Falck och Persson fast i karantän i Kina

ANNONS