Tron ett stöd i skadeoron: ”Många har bett för mig”

Skadeproblem har spolierat ytterligare en säsongsstart för Simon Arvidsson, 30. Men Halmstad BTK-profilen är på väg tillbaka inför tisdagens Hallandsderby mot Falkenbergs BTK – med Gud och sin församling i ryggen.
– Jag vet att det är många som har varit med och bett för mig, säger han.

ANNONS
LocationHalmstad Arena|
|

Simon Arvidsson gör sin andra säsong i Halmstad BTK. Men precis som i fjol har Sverigesjuans säsongsstart störts av skadebekymmer.

Förra året plågades han av ljumsk- och höftproblem. Nu är det handleden i vänsterarmen, det vill säga slagarmen, som krånglar och har begränsat honom till två singelmatcher (båda förluster) och en dubbel (seger) under Pingisligans tre första omgångar.

– Den har varit blockerad så att jag har haft ont när jag har servat och spelat forehand. Jag har blivit osäker i slagen och inte vetat när jag får ont eller inte. Det är svårt mentalt. Jag har inte kunnat träna ordentligt heller, förklarar han.

ANNONS

– Men det känns bättre och bättre. Det har varit långdraget, men jag har fått bra hjälp av en kiropraktor på slutet så jag hoppas att jag ska slippa känna någonting över huvud taget.

Simon Arvidsson har även högre makter med sig. Han är aktivt kristen sedan barndomen hemma i Värmland och är medlem i Frälsningsarmén i Halmstad tillsammans med hustrun Sarina.

– Det är en stor del av mitt liv. Det är väldigt skönt nu här under coronatider. När man kanske inte har kunnat träna och spela matcher ordentligt, så har man annat att tänka på och annat som är en identitet. Att man inte bara är bordtennisspelare, säger han.

Vad betyder tron för dig?

– Det betyder väldigt mycket. Jag känner att det är det viktigaste i mitt liv. Mamma och pappa är kristna så jag har varit med i kyrkan sedan jag var liten. Jag är med på gudstjänster regelbundet och inför varje match till exempel så ber jag om att kunna prestera på en så bra nivå som jag kan och ha en bra attityd och försöka vara en förebild i livet i stort.

– Jag vill att det ska genomsyra hela livet och i pingisen också – att det inte bara är på söndagar som jag är kristen utan jag försöker vara det under alla dagar.

ANNONS

Har din tro även varit ett stöd när du har varit skadad?

– Ja, absolut. Jag vet att det är många som har varit med och bett för mig och det är en trygghet absolut. Sedan är det jobbigt när man inte kan utföra sitt yrke så det är inte så att allt är på rosa moln, men det känns lättare när man har tron att gå till.

LÄS MER:”Tickan” är tillbaka efter tumören – men rollen oklar

ANNONS