Marcus Olsson steget före Manchester Uniteds Jesse Lingard i FA-cupen 2018.
Marcus Olsson steget före Manchester Uniteds Jesse Lingard i FA-cupen 2018. Bild: ANDREW YATES

Bröderna Olsson tränar med HIF

Ex-HBK:aren Marcus Olsson är klubblös. Nu tränar Englandsproffset och hans tvillingbror Martin Olsson med allsvenska Helsingborgs IF.…
– Vi lyssnar, säger Marcus Olsson till Helsingborgs Dagblad.

ANNONS
|

Allsvenska Helsingborgs IF letar förstärkningar inför den allsvenska höstsäsongen. Under torsdagen tränade tvillingduon Martin och Marcus Olsson med klubben.

Båda spelarna är fostrade i Högaborg, precis som HIF:s tränare Henrik Larsson, men ingen av dem har tidigare spelat i Helsingborgs IF.

Martin Olsson, med 47 A-landskamper och både VM och EM på meritlistan, flyttade till England redan som 18-åring.

Marcus Olsson skrev på för Halmstads BK som 20-åring och spelade tre säsonger i Allsvenskan med HBK 2009-2011.

På 79 allsvenska matcher gjorde Marcus Olsson 10 mål och 2 assist för HBK innan han skrev på för engelska Blackburn. Där spelade Olsson över 100 seriematcher innan Derby värvade den kvicke mittfältaren i januari 2016. I våras gick kontraktet ut med den engelska klubben och i nuläget är både Marcus och Martin Olsson klubblösa. Duon är öppen för spel i HIF.

ANNONS

– Vi får se. Vi har inte stängt några dörrar till HIF. Vi är bara glada att Henke (Henrik Larsson) öppnade dörren till oss här och att vi fick komma in och träna. Vi har pratat bra med "Granen" (Andreas Granqvist) också. Vi får se, säger Martin Olsson till HD.se.

Marcus Olsson fyller i:

– Vi är glada att "Henke" och HIF tog hit oss. Och det är inte bara att vi försöker utnyttja situationen, hålla i gång och sedan är det hej då. Vi lyssnar.

ANNONS