Då avgörs SM-veckan i Halmstad 2021

Midsommar och fotbolls-EM påverkar datumen för SM-veckan i Halmstad 2021.

ANNONS
|

Förra veckan blev det klart att Halmstad, efter sommarens inställda SM-vecka, får chansen att arrangera SM-veckan sommaren 2021 i stället.

Samtidigt lanserades planer på att rusta upp friidrottsanläggningen på Halmstad Arena IP till mästerskapsklass så att lag-SM-tävlingarna kan avgöras där.

Nu är det klart vilka datum det blir som SM-veckan avgörs. Det blir mellan den 30 juni och 6 juli, onsdag till tisdag, ungefär en vecka senare i tiden än som var fallet i år.

– Det har handlat lite om när midsommar är nästa år (25 juni) och sporterna har fått titta i sina kalendrar. Allt blir omkullkastat. Man har även tagit hänsyn till att det ska gå ett fotbolls-EM. Då blev det bäst med en bruten vecka, förklarar Ann Johansson, chef evenemang och möten på Destination Halmstad.

ANNONS

Besked om idrotterna i oktober

I början av oktober kommer besked om vilka idrotter som kommer vara med under SM-veckan nästa sommar. I år hade 37 olika sporter fått klartecken för sina mästerskap. I nuläget har några få flaggat för att de vill återkomma med besked om deras medverkan, medan det finns sporter som inte var med som nu knackar på dörren.

– Idrotterna vet vad de får här. Det är fördelen när vi har det för tredje gången.

Hur många idrotter det blir i slutändan är även en ekonomisk fråga.

– Vi tittar framför allt på vår budget. Vi vill så klart att så många som möjligt ska vara med, men det är också viktigt att det blir ett kvalitativt mästerskap. Det ska bli bra sporter, säger Ann Johansson.

LÄS MER:Miljonsatsning på friidrotten efter beskedet om SM-veckan

LÄS MER:Glädjebeskedet: Halmstad får tillbaka SM-veckan

ANNONS