Julia Engström är fortsatt tvåa på Order of Merit-listan inför avslutningen på säsongen.
Julia Engström är fortsatt tvåa på Order of Merit-listan inför avslutningen på säsongen. Bild: BRIAN SPURLOCK

Engström i fortsatt toppstrid på Europatouren

Ringenäs GK:s golfstjärna Julia Engström ligger bra till på Europatouren inför sluttampen av säsongen. Men veckans tävling i Dubai gick inte riktigt som den unga Halmstadtjejen önskat. Hon slutade på 30:e plats efter att ha klättrat något sista dagen.

ANNONS
|

Engström har i coronavirusets spår gjort en bra säsong och ligger på andra plats på Order of Merit-listan inför de tre avslutande tävlingarna på Europatouren.

I Dubai fick Ringenäs stora golfhopp dock inte spelet att stämma, men lyckades kapa några placeringar under fredagen efter att ha gått den tredje och sista rundan på ett under par.

Tappade på slutet

19-åringen började bra och låg ett tag på minus tre, men tappade lite på slutet efter att ha gjort boogie på både femte och sjätte hålet sedan hon inlett dagen med en birdie på det åttonde hålet som var ett korthål.

Till slut stannade Engström på 220 slag, vilket var 14 slag efter täten.

ANNONS

Det var svenskt i ledningen inför den avslutande ronden i Omega Moonlight Classic som delvis avgjordes med hjälp av strålkastare under kvällstid. Caroline Hedwall fick inte den start hon ville och tappade tätpositionen efter tre bogey på de första nio hålen.

Slutade delad trea

Hon spelade upp sig på slutet, men tre birdie räckte inte för att återta ledningen utan svenskan slutade på delad tredje plats på -9.

Hedwall var ett slag efter vinnaren Minjee Lee från Australien som lyckades avgöra i särspel.

Nästa tävling på Europatouren spelas i nästa vecka i Saudiarabien och ytterligare en tävling avgörs i arablandet innan säsongen avslutas på Costa del Sol i Spanien i slutet av november.

ANNONS