Julia Engström blev tredje bästa svenska i Saudi Ladies efter att ha gått ett under par sista dagen.
Julia Engström blev tredje bästa svenska i Saudi Ladies efter att ha gått ett under par sista dagen. Bild: Jari Välitalo

Engström lyckades inte klättra på touren

Julia Engström fortsatte att spela stabilt på den fjärde och sista rundan och slutade på 21:a plats på Europatouren i Saudiarabien. Därmed behåller hon andraplatsen på order of Merit-listan inför de två avslutande tävlingarna.

ANNONS
|

19-åringen från Ringenäs GK har gjort en stark säsong och har vunnit två tävlingar på Europatouren i år.

Men i Saudi Ladies International på Royal Greens golf & country club i Jeddah hamnade Engström lite längre ner i resultatlistan efter att ha gått runt banan på -1 även den sista dagen.

Engström inledde darrigt i torsdags på de första nio hålen, men spelade sedan upp sig och noterade totalt 287 slag (72-73-71-71). På den sista rundan blev det fyra birdie och tre bogey.

-1 blev även slutresultatet totalt sett och med det var halländskan nio slag efter segraren Emily Kristin Pedersen från Danmark, som vann efter särspel mot brittiskan Georgia Hall.

ANNONS

Pedersen drygade tack vare segern ut försprånget på order of Merit-listan och har skaffat sig ett bra utgångsläge inför den sista tävlingen på årets tour i Spanien sista veckan i november.

Innan dess ska dock en tävling till avgöras med start på tisdag i Saudiarabien och det är Saudi Ladies Team International. Möjligen är det en bra chans för svenskorna till en framskjuten placering för totalt sett var den blågula insatsen i helgen stark.

Caroline Hedwall avancerade till tredje plats medan Anna Nordqvist länge låg bra till, men tappade till en 76-runda på slutet och blev delad elva.

ANNONS