Nyförvärv. Tabelläget för FFF gör att det är svårare att knyta till sig spelare på ett längre kontrakt, berättar sportchefen Håkan Nilsson.
Nyförvärv. Tabelläget för FFF gör att det är svårare att knyta till sig spelare på ett längre kontrakt, berättar sportchefen Håkan Nilsson.

Falkenberg letar spelare till flertalet positioner

En hektisk tid väntar för FFF:s sportchef Håkan Nilsson. Transferfönstret är redo att öppna upp – och anfallsjakten för Falkenbergs FF består.

ANNONS
|

På fredag öppnar årets sommartransferfönster. För FFF:s del vill de så snart som möjligt göra klart med förstärkningar. Håkan Nilsson utesluter inte att det finns en ny spelare i truppen som åker för att möta Hammarby IF på Tele 2 Arena på söndag.

Dock kommer det inte att bli någon av de danska provspelarna Jeppe Simonsen eller Jacob Dehn Andersen. De lyckades inte övertyga tillräckligt.

– Bra killar och bra fotbollsspelare, men vi söker några som kan tillföra något hos oss direkt, säger Håkan Nilsson.

Äntligen fick Falkenbergs FF medflyt senast mot Gefle IF. I närmare 80 minuter stod Håkan Nilsson och planerade för Superettan 2017.

ANNONS

– Helt ärligt var det vad jag tänkte tills vi vände. Nu lever vi. Sedan har vi fortfarande en otroligt tuff resa.

Mot Gefle IF hade FFF endast 14 spelare i matchtruppen som egentligen var redo att spela. Att klubben jagar en anfallare har länge varit öppet. Men med skadorna på Tobias Karlsson och Daniel Johansson, samt Alexander Jacobsens uttåg, finns det fler positioner som sportchefen kollar på.

– Tyvärr är Tobias och Daniel osäkra. Vi vill få igång dem, men de är inte där ännu. Och efter att Jacobsen försvann är vi lite tunna på kanterna.

Hur är läget med Victor Sköld?

– Det stämmer att intresse finns. Sedan måste vi komma till ett beslut från båda parter. Det är en speltyp vi ser kan tillföra något direkt.

Är ni lika intresserade av någon annan spelare?

– Ingen som jag kommer att namnge i media.

Planen är att den norska anfallaren Jibril Bojang ska komma tillbaka för ytterligare provspel, så snart han har rehabiliterat klart. Några andra provspelare diskuteras inte.

– Han är intressant. Han visade upp en bra teknik, fart och en vilja att ta sig till avslut.Och utifrån det lilla vi lärde känna honom så verkar det vara en bra kille. Efter det som hänt är vi extra noggranna med karaktären.

ANNONS

Håkan Nilsson berättar att utbudet av spelare som säger sig "kunna hjälpa" är gigantiskt. En konsekvens av Falkenbergs FF:s prekära tabellsituation gör att det är svårare att knyta till sig en spelare över längre tid, berättar sportchefen.

– Vi tänker på kort och lång sikt. För oss kan det vara svårare att ta hit en spelare på längre tid än ett halvår.

Finns det något bud på någon av era spelare?

– Nej.

ANNONS