Astrios skyttekung Remo Gotfredsen Grgic provtränar med Mjällby

Astrios skyttekung Remo Gotfredsen Grgic gjorde succé under debutsäsongen i division 2.
Nu provspelar den unge anfallaren med allsvenska Mjällby – samtidigt som Astrios tränare Peter Lindau ger besked om sin framtid.
– Tanken är att vi i ledarteamet fortsätter, säger Peter Lindau.

ANNONS
|

HP har tidigare berättat om att det funnits intresse både från Allsvenskan och Superettan för Astrios skyttekung Remo Gotfredsen Grgic efter succésäsongen i division 2.

Anfallaren, som värvades från HBK:s U19-lag inför den här säsongen, slutade på andra plats i skytteligan med 25 mål på lika många matcher.

Astrios säsong tog slut så sent som i helgen efter att klubben spelat 3–3 i den sista kvalmatchen mot IFK Berga vilket inte räckte till avancemang till den sista kvalomgången.

Men för Gotfredsen fortsätter säsongen – hos allsvenska Mjällby.

Blekingeklubben gick under veckan ut i sociala medier och berättade att Astrio-anfallaren provtränar med laget den här veckan.

ANNONS

Lindau: ”Tyngsta jag varit med om”

Remo Gotfredsen Grgic har tidigare berättat i HP att han har ett anbud även från Superettan.

– Jag har fått ett anbud från en klubb i Superettan, men det finns väldigt starka intressen från Allsvenskan också. Det är kul, det är ett kvitto på att man har gjort det bra och det är bara att fortsätta, sa Remo Gotfredsen Grgic inför kvalet.

Astrios Peter Lindau vet inte om det betyder att anfallaren är förlorad för klubben än.

– Det hade varit roligt om han får proffskontrakt och kan försörja sig på fotbollen, men får han inte det nu så kan han spela vidare i Astrio till sommaren eller nästa år. Han kommer bara bli bättre och bättre, säger Lindau.

För Astriotränaren har det varit tunga dagar sedan säsongen tog slut.

– Det tog hårt både på ledarna och spelarna. Från att ha vunnit så mycket, vi var inte förberedda på att det skulle ta slut nu. Det här är det tyngsta jag varit med om, säger han.

Beskedet: Lindau fortsätter och vill ha kvar samma team

Direkt efter kvalets slut orkade inte Peter Lindau säga något om sin egen framtid. Nu ger han ett välkommet besked till klubben.

– Det var tufft att snacka då men tanken är att vi i ledarteamet, jag, Jonas Göransson och Thomas Ordrup, fortsätter. Vi har jobbat tätt ihop och haft roligt. Jag och Göransson har ju även gjort den här resan i Halmia upp till division 1. Det har varit väldigt lyckat. Vi trivs och jobbar jättebra ihop.

ANNONS

– Det är kontrakt som ska skrivas med dem, men jag har kontrakt – så länge ingen säger upp det, skrattar Peter Lindau.

LÄS MER:Slutspelat för Astrio som höll på att göra det ”omöjliga” igen

LÄS MER:TV: Sexmålsrysare när Astrio åkte ur kvalet – se alla målen

ANNONS