Det blir en tredje säsong i Halmia för det gångna årets bäste målskytt Oskar Rantala Törnfeldt.
Det blir en tredje säsong i Halmia för det gångna årets bäste målskytt Oskar Rantala Törnfeldt. Bild: Jari Välitalo/arkiv

Bäste målskytten stannar hos Halmia – men backen lämnar

En viktig pusselbit har fallit på plats för Halmia. Årets bäste målskytt Oskar Rantala Törnfeldt, 22, följer med rödvitt ned i division 3.
– En riktig lagspelare som jobbar hårt både offensivt och defensivt, säger tränaren Anders Wallin.

ANNONS
|

Halmia får ett vasst anfall i jakten på en snabb uppflyttning tillbaka till division 2.

Halmstadlaget försäkrade sig nyligen om division 3-rivalen Laholms bäste målskytt Jonatan Eriksson – och nu är det klart att Oskar Rantala Törnfeldt, som var Halmias bäste målskytt 2020 med åtta mål på 13 matcher i division 2, förlänger sitt kontrakt.

LÄS MER:Halmia värvar skyttekung från derbyrivalen – Lugonjic lämnar

– Oskar var självklart en spelare som vi väldigt gärna ville behålla, särskilt med tanke på att han gjorde klart mest poäng för oss förra året. Dessutom får man en riktigt bra lagspelare som jobbar hårt både offensivt och defensivt och även är en väldigt bra människa vid sidan av planen, säger Anders Wallin.

ANNONS

Hade han andra alternativ?

– Ja, det hade han säkert. Men han har varit positiv egentligen sedan veckan efter vi åkte ur, men har velat fundera i lugn och ro. Men vi har haft regelbunden kontakt och nu tog han det definitiva beslutet.

En som däremot lämnar Halmia är backen Osama Hassan, 21, som startade sju matcher i division 2 år. Hassan kom till Halmia från Ullared sommaren 2019, men ingick tidigare i Falkenbergs FF:s A-trupp.

– Han har pendlat med tåg så det har varit lite struligt för honom samtidigt som han har haft en skadefylld säsong. Han har funderat länge och väl, men det föll på att han vill spela i division 2, säger Anders Wallin.

De nya coronadirektiv som gäller från och med måndagen tillåter seniorlag under elitnivån att börja träna igen, men i mindre grupper och med avstånd till varandra.

Halmia tänker emellertid inte göra det.

– Nej, vi diskuterade det i staben, men det var ingen som tyckte det i och med att man inte får vara nära varandra, utan vi sade att vi fokuserar helt och hållet på att bygga upp fysiken. Killarna har ett individuellt program med fyra rörlighetspass, två styrkepass och två konditionspass i veckan, säger Anders Wallin.

ANNONS

Halmia planerar att starta den kollektiva träningen lördagen den 23 januari. Den första träningsmatchen är preliminärbokad mot division 2-nykomlingen Astrio lördagen den 6 februari.

Fakta: In och ut i Halmia

Nya spelare: Oliver Hansson (Astrio), Jonatan Eriksson (Laholm), Alexander Arvidsson (HBK).

Lämnar: Anton Holmer (slutar), Oskar Bengtsson, Vuk Lugonjic, Romario Hulea, Hasanen Nazar, Osama Hassan, Hampus Gegö.

LÄS MER:Halmia och Laholm hamnar i en bantad serie

ANNONS