Beskeden: Fotbollsstarten skjuts fram – liksom publiklättnaderna

De föreslagna publiklättnaderna skjuts fram ytterligare till den 1 juni.
Även säsongsstarten i fotbollens förbundsserier skjuts fram till juni.
Det meddelar Svenska fotbollförbundet under onsdagen.

ANNONS
|

Den som väntar på att kunna få se idrott på plats eller på att fotbollssäsongen i division 2-3 herrar och division 1 damer ska börja får fortsätta vänta.

Under onsdagen meddelade regeringen att de på Folkhälsomyndighetens inrådan skjuter fram datumet för när man höjer antalet tillåtna personer vid offentliga tillställningar från åtta. I stället för den 17 maj blir det nu den 1 juni som lättnaderna kan införas tidigast. Då är planen att publik på upp till 100 personer kommer att tillåtas på vissa utomhusarenor, och på större utomhusarenor med anvisade sittplatser ska upp till 500 personer kunna tillåtas. Därmed blir det inte någon ökning av publik på HBK:s allsvenska matcher innan EM-uppehållet.

ANNONS

– En stor del av kultur- och idrottsupplevelser, religionsutövning och annat har påverkats kraftigt av den hårda begränsningen på åtta personer. I dag har vi fattat beslut om att anpassa begränsningarna från och med 1 juni så att hänsyn kan tas till de olika verksamheterna, säger Kultur- och idrottsminister Amanda Lind enligt TT.

– Vi har infört olika deltagartak beroende på om evenemangen genomförs utomhus eller inomhus. Beslutet innebär justeringar som gör det möjligt att genomföra arrangemang på ett smittsäkert sätt.

Även förbundsserierna i fotboll skjuts fram till juni på grund av restriktionerna som inte tillåter att vuxna spelar matcher. Nytt premiärdatum är helgen den 5-6 juni för HBK, Halmia, Laholms FK och Astrio i division 1 damer samt Astrio, Halmia och Laholm i division 2 och 3 herrar.

ANNONS