Klockarvallen i Långaryd blir en ny bekantskap för de halländska division 6-lagen nästa år. Thomas Magnusson är ledare och stark man i Hylteklubben, som senast hade A-lag i seriespel 2018.
Klockarvallen i Långaryd blir en ny bekantskap för de halländska division 6-lagen nästa år. Thomas Magnusson är ledare och stark man i Hylteklubben, som senast hade A-lag i seriespel 2018. Bild: Lennart Hildingsson/arkiv

En klubb byter Småland mot Halland – och en gör tvärtom

Det har inte spelats seriefotboll på Klockarvallen sedan 2018. Men nu gör Långaryds IF en nystart – och byter Småland mot halländska division 6. Samtidigt gör Lidhults Goif den motsatta resan.

ANNONS
LocationLångaryd, Lidhult|
|

– Vi ser verkligen fram emot detta. Hoppas bara att vi får ihop tillräckligt många spelare, men det ska vi få, säger Thomas Magnusson, ledare och stark man i Långaryds IF.

Spelarbrist har länge varit ett bekymmer för Hylteklubben, som redan för 15 år sedan slog sig samman med grannen Landeryds Goif under namnet LL2005. Men fusionen lades ned efter säsongen 2011.

Långaryd startade upp igen på egna ben 2014 och spelade i småländska division 6 till och med 2018. Men under 2019 och 2020 hade föreningen inget lag.

Nu gör man ett nytt försök – och passar samtidigt på att lämna det småländska seriespelet för halländska division 6.

ANNONS

– En del av killarna tyckte att vi kanske ska spela i Halland för det är många från våra trakter som bor nedåt Halmstadhållet nu för tiden. Då kände vi att är det det som det handlar om så är det klart att vi måste göra det och prova, säger Thomas Magnusson.

Långaryd har i serieförslaget placerats i division 6 mellersta norra ihop med bland andra Torup/Rydö.

Lidhults Goif, som i år slutade sist i division 6 mellersta södra, gör tvärtom och lämnar Halland för Småland. Bakgrunden är dels missnöje med att Halland i fjol slog ihop division 6 och 7, dels att många spelare studerar i Ljungby.

Per-Erik Johansson, ordförande i Lidhults Goif, säger:

– Vi tror att vi får spela mer med lag som är på samma nivå som oss nu. Och vi tillhör ju Småland både som landskap och region. Det är idrottsmässigt som vi historiskt har tillhört Halland.

LÄS MER:Ny serie skapas om fotbollen bygger om seriepyramiden

ANNONS