Tungt. Halmstadsonen Tim Erlandsson hade under lördagen en tung andra halvlek och släppte in två mål, när U21-landslaget föll med 0-2 mot Danmark på Olympia i Helsingborg. 
Tungt. Halmstadsonen Tim Erlandsson hade under lördagen en tung andra halvlek och släppte in två mål, när U21-landslaget föll med 0-2 mot Danmark på Olympia i Helsingborg. 

Erlandsson stod för blunder - när U21-landslaget föll

Tim Erlandsson fick inte matchen han tänkte sig i lördagens EM-genrep. Det blev visserligen en halvek, men också två insläppta mål, varav en målvaktstavla, när U21-landslaget föll med 0-2 mot Danmark på Olympia i Helsingborg.

ANNONS
|

U21-landskamp

Sverige-Danmark 0-2(0-0)

– Det är klart att jag är besviken. Det gick inte som man tänkte sig. Man får bara blicka vidare, säger Erlandsson efter matchen.

Det var i andra halvlek som den tidigare Halmstads BK-målvakten fick byta av målvaktskonkurrenten Anton Cajtoft i svenska målet. Det var upplagt för en målvaktskamp, där förbundskaptenen Håkan Ericson och övriga i ledningen kvällen innan hade en lång sittning om vem som ska stå i EM-premiären.

Dessvärre för Erlandssons del, så stärkte han inte sina chanser till det den här eftermiddagen i Helsingborg. Det blev nämligen lite av en ny match i andra halvlek efter sex svenska byten. Danmark tog över kommandot i matchen och målade i inledningen genom inbytte Midtjylland-försvararen Rasmus Nissen Kristensen, som utnyttjade ett passivt svenskt försvarsspel och lyfte in bollen i bortre burgaveln.

ANNONS

– Det var ett bra skott. Det var kanske mitt positionsspel som var lite snett. Man kommer in, är het och har mycket energi. En halvmeter hit eller dit kan göra mycket, men jag får kolla på det i efterhand, säger Erlandsson.

Efter det höjde sig Sverige och var vid två tillfällen nära att måla efter fina inspel från Adam Lundqvist ute på vänsterkanten. Kristoffer Olsson sköt vid ena tillfället rakt på målvakten, medan Alexander Fransson var nära att forcera in bollen från nära håll. Men mycket mer än så blev det inte för svensk del offensivt.

– Vi hade svårt för danskarnas fysiska spel och deras vändningsbollar. Det gäller att titta på delar kring hur bollarna kommer in i straffområdet och att vändningsbollen inte får slås allt för ofta. Det är därför bra med den här typen av matcher för att vi får se våra för- och nackdelar, säger Ericson.

Men Erlandsson fick i slutändan en avgörande roll i matchen. Med tre minuter kvar av full tid, så tog Mikkel Duelund avslut utifrån, via en försvarare mot mål, där Erlandsson var på bollen, men tappade in bollen i mål.

– Jag känner att jag har kontroll på skottet och är där nere. Jag ska inte skylla på gräset, men det var ganska torrt i andra halvlek och bollen fick en speciell bollbana, men det är klart att jag ska ta avslutet. Det vet jag om vid det här laget, säger Erlandsson.

ANNONS

Extra surt för Erlandsson, som från bänken fick se Cajtoft göra en stabil första halvlek. Jönköpingsmålvakten var relativt sysslolös i en chansfattig första halvlek, men gav ett stabilt intryck med två fina räddningar - ett från nära håll och ett utanför straffområdet.

– Det var kul att spela och var ett tag sedan man spelade i U21-landslaget. Sedan ska man inte snacka om räddade avslut. Jag och Tim stod i varsin halvlek och sedan är det upp till Håkan att ta ut laget, säger Cajtoft.

För Ericsson är det ännu helt vidöppet om vem som står i premiären. Ingenting är klart trots Cajtofts stabila halvlek och Erlandssons misstag.

– Alla ser att det är ett litet misstag, men det måste också få göras. Det är inte optimalt att komma in i andra halvlek, även om inte det är förklaringen. Jag tycker inte att vi ska göra en för stor grej av det. Det är bättre att det kommer nu än sedan, säger förbundskaptenen.

Erlandsson och övriga i U21-landslaget får nu en dags vila efter matchen och beger sig på måndag vidare till Polen för mästerskapet. Även om självförtroendet möjligen fick en törn, så lever hoppet om en startplats för Halmstadsonen mot England den 16 juni i Kielce.

ANNONS

– Jag fokuserar bara på EM. Det känns ändå bra i kroppen och det var kul att få chansen att spela i dag, säger han och fortsätter:

– Vi är alla människor och gör fel ibland. Jag får spotta i handskarna och gå vidare. Det finns inte mycket mer jag kan säga. Ibland gör man misstag.

ANNONS