Anders Wallin och Halmia har en tävlingsmatch kvar innan svarta 2020 läggs till handlingarna – lördagens DM-final mot Ullared i Ullared.
Anders Wallin och Halmia har en tävlingsmatch kvar innan svarta 2020 läggs till handlingarna – lördagens DM-final mot Ullared i Ullared. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/arkiv

Framtiden ännu oklar för Wallin efter knockouten

Anders Wallin leder Halmia i helgens DM-final mot Ullared. Men vad som sedan händer med hans tränarjobb är ännu oklart efter raset ned i trean.
– Vi ska sätta oss ned och diskutera framtid i nästa vecka, säger han.

ANNONS
LocationÖrjans Vall|
|

IS Halmia herrar siktade på toppstrid, men ramlade i stället ur division 2 efter 1–2-förlusten i sista omgången mot jumbon Limhamn Bunkeflo i söndags.

Anders Wallin berättar om tomma och tunga dagar – men också om en växande önskan att åtminstone kunna avsluta säsongen positivt i lördagens DM-final borta mot Ullared.

”En klen tröst”

Halmia har genom att nå finalen redan kvalat in till Svenska cupen nästa år. Men klubbens första DM-titel på sju år ligger i potten.

– Ju mer veckan har gått så har man känt en enorm revanschlust. Man kan välja att lägga sig ned och deppa och tjura eller så kan man knyta näven i fickan och ta en sjuhelsikes revansch på lördag i en tävlingsmatch – även om det så klart är en klen tröst, säger Wallin.

ANNONS

Halmias spelare och tränarstab träffade styrelsen i tisdags.

– Det var ett väldigt bra möte där styrelsen tackade alla för året och informerade om att vision och målsättning står kvar – vi ska tillbaka och vi ska spela elitfotboll. Vi kommer att fortsätta ha en satsning på att nå det målet och spelare, ledare och styrelse var väldigt överens om det. Med tanke på det som hände i söndags så var det ett väldigt positivt möte, uppger Anders Wallin.

Alla kontrakt upphör

Alla spelar- och ledarkontrakt i Halmia upphör per automatik genom nedflyttningen. Vad gäller Anders Wallins egen framtid på tränarposten finns inget besked ännu.

– Vi analyserar och utvärderar nu säsongen, vad vi har gjort bra och vad vi behöver göra bättre. Sedan har vi en DM-final som vi fokuserar på, och sedan ska vi sätta oss ned och diskutera framtid i nästa vecka och så får vi se vad det mynnar ut i, säger han.

Vill du själv, med några dagars distans, fortsätta?

– Jag vill inte kommentera det ännu. Jag vill fokusera på helgens match och sedan, när vi har analyserat klart och satt oss ned och pratat, så får vi återkomma i den frågan.

Fakta: Flest DM-titlar (herrar)

29 – Halmstads BK

27 – IS Halmia

5 – IF Leikin

5 – Varbergs Gif

4 – IFK Fjärås

3 – Oskarströms IF

Fotnot. Herr-DM har spelats sedan 1905 med uppehåll åren 1967–1988.

LÄS MER:Halmias klubbchef sade upp sig efter fiaskot

LÄS MER:Tre mardrömsminuter skickade ner Halmia i trean

ANNONS