Kvalet ställs in och Astrio flyttas upp i division 2.
Kvalet ställs in och Astrio flyttas upp i division 2. Bild: Jari Välitalo

Glädjebeskedet: Astrio klart för tvåan

För några veckor sedan tog Astrio damlag klivet till ettan. Nu står det klart att även Söndrumslagets herrar får spela en division högre upp nästa år.
– Jag har inte kunnat öppna skumpan än, men det känns fantastiskt roligt, säger ordföranden Thomas Stålheden.

ANNONS
|

SvFF:s förbundsstyrelse har vid ett möte beslutat att kvalet till division 2 inte slutförs och att alla deltagande lag i kvalomgång 2 flyttas upp i tvåan. Det innebär att divsion 2-serierna till nästa år utökas med sex lag samtidigt som division 3-serierna avgörs med sex lag färre.

Astrio vände och vann den första kvalmatchen mot Prespa Birlik med 4–2, men returen i Malmö har inte kunnat spelas på grund av virussituationen i Sverige.

”Hedrar förbundet”

På fredagen fick Astrio veta att det blir spel i tvåan 2021.

– Vi var det enda division 3-lag som vann den första kvalmatchen och vi var oroliga för att kvalet skulle strykas. Därför skickade vi in en skrivelse till förbundet där vi i första hand ville att returmatchen skulle spelas och i andra att alla lagen skulle gå upp, säger Thomas Stålheden.

ANNONS

Han fortsätter:

– Därför var det här beslutet det bästa och mest rättvisa. Det hedrar förbundet.

Hur ska ni fira uppflyttningen?

– Var och en får dricka champagne hemma. Vi kan ju inte och får inte ha några sammankomster så var och en får fira på sitt håll. Det får bli att vi skickar lite mobilbilder till varandra, skrattar Stålheden.

Nöjd med Astrios trupp

Han är glad att beslutet kom några dagar innan frimånaden (15:e november) tar sin början. Istället för att vänta på match nummer två kan Astrio nu börja koncentrera sig på att bygga truppen inför comebacken i tvåan.

– Jag tror inte att det blir så stora förändringar. Vi har redan en underbar spelartrupp och nu vet killarna också vad som gäller – då har de lättare att ta ett beslut om framtiden.

Söndrumslaget, som slutade tvåa i serien bakom Höganäs, hade dock lite problem med skador och spelare som lämnade klubben mitt i säsongen.

– Vi var lite tunna i slutet, men min bestämda uppfattning är att vi håller för division 2, men det är klart att vi ska titta över truppen och se om det finns någon punkt vi är lite svagare på.

LÄS MER: Astrio briljanta halvlek – vände mot Prespa: ”Bästa vi gjort”

ANNONS
ANNONS