Emilia Thydell från Snöstorp Nyhem i division 3 går i farfars och storebrors fotspår och är klar för Halmstads BK i division 1.
Emilia Thydell från Snöstorp Nyhem i division 3 går i farfars och storebrors fotspår och är klar för Halmstads BK i division 1. Bild: Jari Välitalo/arkiv

Gör som farfar och storebror –ny Thydell klar för HBK

Farfar och storebror har redan spelat för Halmstads BK. Nu blir Emilia ”Mimmi” Thydell, 20, nästa representant från familjen Thydell som drar på sig HBK:s tröja.
– Hon har en helt fantastisk vänsterfot, säger tränaren Fredrik Andersson.

ANNONS
LocationHalmstad Arena IP|
|

Emilia Thydell, som är mittfältare, kommer närmast från moderklubben Snöstorp Nyhem i division 3, men har tidigare spelat tre säsonger i division 2 med IF Centern.

Hon vann redan 2015 Hallandspostens pris Lilla Dribblern som årets mittfältare på damsidan.

– Jag hade henne i Centern några år. Det är en väldigt begåvad fotbollsspelare. Hon är intelligent på planen och har en helt fantastisk vänsterfot. Hon gör både assist och mål så det blir bra att få in hennes fot på planen. Alla fasta situationer blir också ett helt annat hot med den foten, säger HBK:s tränare Fredrik Andersson till HP.

ANNONS

Emilia Thydell blir den tredje från familjen Thydell som representerar HBK på seniornivå. Farfar Lars-Christer Thydell (som då hette Johansson) spelade i herrlaget i division 2 under tidigt 1960-tal och storebror Kristoffer Thydell spelade elitfotboll för Bollklubben 2010–14, men återfinns numera hos grannklubben IS Halmia.

– Jag trivdes bra i både SNFF och Centern men känner att detta är en ny utmaning som jag vill prova på. När jag träffade "Fidde" (Andersson) och han presenterade upplägget så tog det inte lång tid innan jag bestämde mig, säger Emilia Thydell till HBK:s officiella hemsida.

Hon är HBK:s andra nyförvärv i höst efter mittbacken Alma Haglund, 18, från Centern.

LÄS MER:Fredrik Andersson: ”Det kan vara så att vi snickrar ihop ett träningsläger”

ANNONS