Halmias målkung tillbaka: ”Jag gick på magkänslan”

IS Halmia rustar upp med ytterligare en skyttekung.
Isak Petersson, 26, återvänder till division 3-laget efter två år med Eskilsminne i division 1.
– Jag gick på magkänslan. Jag tror på Halmias satsning och vill vara med på resan uppåt, säger han.

ANNONS
LocationÖrjans Vall|
|

Isak Petersson vann skytteligan i division 2 på 22 mål 2018 och bidrog starkt till att Halmia slutade tvåa i tabellen och fick kvala till division 1.

Nu blir den målfarlige yttern, som har Knäreds IK som moderklubb, ännu ett högoktanigt nyförvärv i rött och vitt inför den påtvingade omstarten i division 3 kommande säsong.

– Jag är sjukt taggad på att komma tillbaka. Halmia har ett tydligt mål och vision och jag har varit där förr och vet vilken bra förening det är. Vi har en stark trupp till nästa år och jag hoppas att vi kan studsa direkt upp – minst, säger han.

ANNONS

Sex mål på 37 matcher

Isak Petersson hade dock inte riktigt samma målmässiga utdelning hos Eskilsminne. Facit blev sex fullträffar på 37 division 1-matcher med det blågulrandiga Helsingborgslaget, som ramlade ned i division 2 i höstas.

– Jag hade en fotfraktur första året som höll mig borta under stora delar av säsongen och jag har även haft lite annat smått. Men annars har jag fått stort förtroende, spelat kontinuerligt och trivts jättebra, säger han.

Var det aktuellt att förlänga med Eskilsminne?

– Jag har varit i snack både med dem och lite annat under december. Det är därför det har dröjt lite. Men jag kände ändå att jag ville testa något nytt och beslutet landade på Halmia efter en tids funderande.

Isak Petersson är den andre skyttekungen på Halmias pluskonto i vinter efter att klubben tidigare har försäkrat sig om Jonatan Eriksson från Laholms FK.

LÄS MER:Halmia värvar skyttekung från derbyrivalen – Lugonjic lämnar

Lägg därtill Superettan-meriterade målvakten Robertino Kljajic från tyska Anker Wismar, mittfältaren Alexander Arvidsson från HBK och yttern Oliver Hansson från Astrio plus att stora delar av fjolårets startelva är kvar och det ser riktigt spännande ut inför 2021.

Callaku har förlängt

Den senaste som har förlängt sitt kontrakt är korsbandsskadade mittfältaren Zemri Callaku.

– Det blir väldigt tuff konkurrens och det kommer att höja alla, det är jag helt övertygad om. Vi har en väldigt bra och bred trupp med spets på många, säger Halmias tränare Anders Wallin.

ANNONS

Och det kan komma mera. Wallin hoppas – utan att vilja gå in på några namn – kunna presentera ytterligare två nytillskott under de närmaste dagarna:

– Det är en offensiv spelare och en försvarare.

Fakta: Spelaromsättningen i Halmia

Nya spelare: Oliver Hansson (Astrio), Jonatan Eriksson (Laholm), Alexander Arvidsson (HBK), Robertino Kljajic (Anker Wismar, Tyskland), Isak Petersson (Eskilsminne).

Lämnar: Anton Holmer (slutar), Osama Hassan (Varbergs Gif), Oskar Bengtsson, (Böljan), Vuk Lugonjic, Romario Hulea, Hasanen Nazar, Hampus Gegö, Benedict Guimson, Andreas Åström.

LÄS MER:Superettanmeriterad målvakt till Halmia

LÄS MER:Ingelsten tar över division 2-klubb

ANNONS