BK Astrio och Vapnö IP börjar samarbeta.
BK Astrio och Vapnö IP börjar samarbeta. Bild: HP/arkiv

Halmstadföreningar startar nytt samarbete

Det skiljer bara tre kilometer mellan deras idrottsplatser. Nu startar BK Astrio och Vapnö IF ett nytt samarbete.
– Vi vill kunna erbjuda både tjejer och killar att spela fotboll så länge som möjligt, säger Astrios ordförande Thomas Stålheden.

ANNONS
LocationSöndrums IP|
|

Astrio och Vapnö är goda grannar på var sin sida av Flygstadens handelsområde i Halmstad och började redan i vintras samverka för att driva ett gemensamt damlag i Vapnös namn i division 4.

Det projektet gick aldrig i mål – men nu, efter att flera Astriolag lånat Vapnö IP för träningar och matcher under torkan i somras, tar föreningarna nya tag och inleder ett samarbete som omfattar både den sportsliga verksamheten, anläggningar och ekonomi.

– Söndrum växer och vi hade snart behövt säga nej till ungdomar som vill träna fotboll för att vi är begränsade i ytorna. Kan vi då tillsammans hitta vägar som gör att vi kan vara på båda anläggningarna så öppnar det för att vi kan ta emot ännu fler ungdomar, säger Thomas Stålheden.

ANNONS

Ordförandekollegan i Vapnö, Jan-Olof Fransson, betonar de täta band som redan finns mellan föreningarna.

– Många i Astrio har varit hos oss och många hos oss har varit i Astrio genom åren och är det fortfarande. Många av ungdomarna går på samma skola i Söndrum och vi ser ju till varandras idrottsplatser, säger han.

Kan skilja fyra divisioner 2021

Exakt hur samarbetet ska se ut i praktiken är under diskussion. Astrio har 2021 damlaget i division 1 och kan ha herrlaget i division 2 medan Vapnös herrar spelar i division 6. Men unga Astriospelare skulle till exempel kunna få prova på seniorfotboll hos Vapnö, där även spelare som inte vill satsa lika mycket längre skulle kunna spela vidare.

Det pratas även om gemensamma reservlag och en gemensam fotbollsskola.

LÄS MER:Fyra lag i division 1 kittlar – men farhågor finns

LÄS MER:Här kommer nästa HBK-generation – i BK Astrio!

ANNONS