HBK säkrade kontraktet i division 1 efter storseger mot Onsala
HBK säkrade kontraktet i division 1 efter storseger mot Onsala Bild: Matthias Bengtsson

HBK säkrade kontraktet efter Moa Karlsson målshow

Det var Moa Karlssons eftermiddag på Halmstad Arena. Skyttedrottningen svarade för hela fem mål när HBK säkrade nytt division 1-kontrakt.
– Det känns jätteskönt att avsluta säsongen med några mål, ler femmålsskytten.

ANNONS
|

Division 1 mellersta Götaland

HBK 7

Onsala 2

(4–1)

HBK hade i praktiken redan säkrat fortsatt spel i division 1 nästa säsong inför den sista omgången. En minimal chans fanns att Göteborg skulle kunna gå förbi men HBK visade redan tidigt mot Onsala att man inte tänkte lämna någonting åt slumpen.

HBK:s skyttedrottning Moa Karlsson inledde hennes och HBK:s finfina eftermiddag genom att tidigt i matchen placera in ledningsmålet.

– Vi var inställda på att jobba hårt sista matchen och hitta rätt från början, säger Moa Karlsson.

HBK fortsatte att ånga på och när domaren till slut blåste av matchen och säsongen hade de blåsvarta hunnit med sju mål framåt varav Karlsson stått för fem.

ANNONS

– Det känns jätteskönt att avsluta säsongen med några mål, ler Karlsson.

– Vi har spelat bra större delen av året men inte fått utdelning. Målsättningen inför säsongen var att etablera oss i division 1 och vi gör en helt godkänd säsong, säger tränare Fredrik Andersson.

Förberedelserna för nästa säsong är redan igång och Fredrik Andersson ser gärna en fortsättning men med rätt förutsättningar.

– Jag stannar gärna. Sedan för vi diskussioner internt i föreningen om vissa förändringar som jag tycker ska till. Det handlar om förutsättningar för dam- och flickspelare som förtjänar en stor plats inom föreningen. Jag vill ha helheten om jag ska fortsätta.

HBK säkrade kontraktet i division 1 med eftertryck mot Onsala.

ANNONS