Han har väntat på sin tur, men på lördagen fick Isak Pettersson göra ligadebut i Toulouse. Bild: KRISTER ANDERSSON

Isak Pettersson fick göra ligadebut i Frankrike

Så har ex-HBK:aren Isak Pettersson äntligen fått göra sin ligadebut i Toulouse.
Men det gick inget vidare för svensken och laget som förlorade med 1-3 i toppmatchen mot Paris FC.
Därmed blir det betydligt svårare att nå en av de direkta uppflyttningsplatserna till Ligue 1.

|

Isak Pettersson har inte fått någon rolig start på proffsäventyret i Frankrike.

Den tidigare HBK-målvakten stod när Toulouse sensationellt åkte ur franska cupen i kvartsfinal mot amatörlaget Rummily Vallieres häromveckan.

På lördagen fick Pettersson på nytt förtroendet, men då i sin första match i andraligan borta mot femteplacerade Paris FC.

Toulouse, som låg trea inför mötet, hade möjlighet att ta sig närmare serietvåan Clermont, men är nu fortsatt fyra poäng efter med en match mindre spelad.

Pettersson tvingades släppa in sitt första mål efter tolv minuter, men strax därpå kvitterade Toulouse och hade sedan flera bra chanser till ett ledningsmål.

Istället avgjorde hemmalaget i slutet. Först nickade Moustapha Name in 2-1 i 86:e minuten och Said Arab spikade sedan slutsiffrorna till 3-1 på övertid.