Klart: De tränar Laholms FK:s A-lag under nästa säsong

Peter Åberg och Joseph Wahlund blir kvar som A-lagstränare i Laholms FK. Det är också klart att Åberg stannar som sportchef.
– Det är få förunnat att jobba med fotboll på heltid så det är klart att man värnar om det, säger han.

ANNONS
LocationGlänninge park|
|

Det har funnits frågetecken för tränarposterna i LFK efter att damlaget slutat åtta i division 1-debuten och herrarna fyra i division 3.

Men nu är det spikat att Peter Åberg fortsätter att leda damlaget och Joseph Wahlund herrlaget.

– Vi haft ganska bra koll på läget hela tiden, utan det som man alltid känner efter säsongen är att man får landa lite och ta upp lite smådetaljer kring arbetsuppgifter och sådana grejer. Men både jag och Joseph var rätt så inställda på att fortsätta i ett år till och vi har ett bra samarbete, säger Peter Åberg.

Han fortsätter därmed också som sportchef i föreningen.

ANNONS

– Det är få förunnat att jobba med fotboll på heltid så det är klart att man värnar om det. Sedan måste det också finnas utvecklingspotential i klubben och det finns det. Nu börjar vi ta lite mer steg mot att jobba mer med samhällsfrågor och sådana grejer som jag själv brinner väldigt mycket för, säger han.

Damlaget spelar träningsmatch mot division 2-nykomlingen Ängelholms FF på onsdagskvällen. En testspelare synas: Hanna Sjödahl, en ung forward född 2006 från nordskånska division 2-laget Röke.

Den nya verkligheten med, utöver LFK, tre division 1-lag i Halmstad, gör att Laholm tvingas vidga vyerna i jakten på nya spelare.

Peter Åberg säger:

– Det är jättesvårt att värva spelare med tanke på situationen som är uppe i Halmstad. Jag upplever det som ett extremt låst läge just nu. Vår ambition är att vi ska börja kolla av lite mer ned mot Bjärehalvön och norra Skåne om det finns några duktiga spelare där som vill lite mer.

LÄS MER:Viktiga trions besked om framtiden efter Astrios succé

ANNONS