Arvtagare? Emir Kujovic hoppas få spela med Zlatan Ibrahimovic i EM, men det mesta talar för att Marcus Berg tar plats bredvid superstjärnan.
Arvtagare? Emir Kujovic hoppas få spela med Zlatan Ibrahimovic i EM, men det mesta talar för att Marcus Berg tar plats bredvid superstjärnan.

Kujovic kritisk mot allsvenskt program

Glöm inte Emir sa Zlatan Ibrahimovic på presskonferensen häromdagen. Men frågan är om Emir Kujovic får en chans att ta en plats i startelvan i EM-premiären mot Irland.

ANNONS
|

På fredagen var det ex-HBK:arens tur att träffa media under EM-uppladdningen i Båstad och 27-åringen riktade kritik mot det allsvenska spelprogrammet som gjorde att han och flera andra spelare kom så sent till landslaguppladdningen för att vara aktuella för spel mot Slovenien.

– Jag tycker det är konstigt att det läggs en sådan allsvensk planering när man borde gynna landslaget, men det är som det är, säger Kujovic.

Hans stora chans låg i att få visa upp sig i träningslandskampen i måndags för när nu Erik Hamrén ska spela ihop ett EM-lag lär startelvan mot Wales på söndag i stort sett vara den som sedan gäller mot Irland.

ANNONS

Och där lär inte Emir finnas med.

Allt talar för att det blir Zlatan och Marcus Berg på topp.

– Jag måste tro på att jag får spela från start, men blir det inte så får jag hoppas på några minuter som inhoppare i stället.

Därför var Kujovic glad för Zlatans omnämnande på presskonferensen i onsdags.

– Det var bra att få höra mitt namn någon gång också, men jag kan smyga med i bakgrunden och vara beredd om det händer något.

– Jag ser bilderna framför mig att jag ska kliva in och hjälpa laget och jag ser det inte som någon nackdel att spela med Zlatan. Jag tänker inte ändra på någonting utan gå in och göra min grej, det jag är bra på.

Kujovic är vad man skulle kunna kalla en late bloomer. Han fick sitt genombrott i HBK, flyttade sedan till Turkiet innan succén som ledde till seger i skytteligan och SM-guld i Norrköping i fjol.

Och ytterligare bevis för att han vet var målet är beläget fick han i veckan när fotbollslandslaget tävlade i lerduveskytte.

ANNONS

– Jag är överraskad att det gick så bra eftersom det var första gången jag sköt. Jag och Marcus Berg missade bara två av 26 skott och vann överlägset, ler han.

Men hur det blir i framtiden vet han inte. Det är ingen hemlighet att han vill ut i Europa igen, men säger att han lärt sig mycket av "fulspelet” som pågick i vintras.

Han verkar dock inte främmande för en fortsättning i Norrköping heller, där tidigare HBK-tränaren Jens Gustafsson nu tagit över efter Janne Andersson.

– Jag har hört bra grejer om Jens och det ska bli spännande och se vad han kan göra.

Emir fyller 28 år den 22 juni – samma dag som Sverige avslutar gruppspelet mot Belgien.

Tänk vilken rolig födelsedagspresent det skulle kunna bli.

ANNONS