Lugonjics framtidsplan – nya projektet med ex-HBK:aren

Vuk Lugonjic, 24, har gjort sitt i Halmia. Nu berättar den förre skyttekungen om sina framtidsplaner – och det nya projektet ihop med tidigare HBK- och Halmia-profilen Joe Sise.
– Vi har en fotbollsakademi i Stockholm, säger han.

ANNONS
LocationÖrjans Vall|
|

Vuk Lugonjic var med och förde upp Varbergs Bois i Allsvenskan 2019, men fick begränsat med speltid.

I år skulle han egentligen ha spelat för småländska division 1-laget IFK Berga, men coronapandemin satte stopp för flytten.

I stället blev det Halmia igen och fyra mål i division 2. Men han hade en klausul i sitt kontrakt att han fick lämna för en klubb högre upp.

Vill till ettan eller Superettan

Nu, efter Halmia har ramlat ned i division 3, vill Lugonjic definitivt gå vidare.

– Mina tankar är på division 1 eller Superettan. Det var bestämt redan innan säsongen, oavsett om vi hade varit kvar i tvåan. Men man får se vad som händer nu med corona och allt det här, var man får chansen att provspela och sånt nu efter att alla matcher är slut, säger han.

ANNONS

Har du några anbud eller förfrågningar i dag?

– Jag har lite klubbar man har pratat med, men inget som är spikat.

Hur nöjd är du med din säsong i Halmia?

– Det går inte att vara nöjd när man ramlar ut. Sedan hade jag lite problem med min axel under säsongen och då är det svårt att prestera på topp. När det är en så här kort säsong så blir tre-fyra matcher rätt mycket.

Driver akademi med Sise

Vuk Lugonjic har samtidigt ett nytt, spännande projekt på gång utanför planen.

Han har i höst startat en fotbollsakademi i Stockholm ihop med förre lagkamraten Joe Sise. Tanken är att erbjuda spelare extra, personlig träning upptill deras vanliga lag.

– Vi vill ge ett större djup till ungdomar, det vi önskar att vi hade fått när vi var yngre. Joe sköter fotbollspassen och jag sköter allt runt omkring: kost och träningsupplägg – det man ska göra för att sköta sig de andra 22–23 timmarna om dygnet som du inte spelar fotboll. Vi har även en psykolog i Stockholm som spelarna kan kontakta för att jobba med det mentala, som vi trycker väldigt mycket på, berättar Vuk Lugonjic.

Akademin går under namnet JV Academy. Planen är att länge fram expandera till fler orter.

ANNONS

– Det är ett långsiktigt projekt. Responsen har varit rikigt, riktigt positiv så jag tror att vi kan bygga någonting stort av detta.

LÄS MER:Halmia värvar skyttekung från derbyrivalen – Lugonjic lämnar

ANNONS