Messi frälste Barcelona på tilläggstid

Rivalmötet mellan Real Madrid och Barcelona hade allt. Till slut fick Lionel Messi sista ordet, när han sköt 3–2 på tilläggstid. Och plötsligt är toppstriden i La Liga vidöppen.

|

Efter mängde av målchanser, för båda lagen, såg El Clásico ut att sluta 2–2. Men på tilläggstid fixade Messi segermålet, hans andrafullträff i matchen. Nu ligger debåda storlagen på samma poäng i toppen av tabellen, Real Madrid har dock en match mindre spelad.

Lagen bjöd på fantastisk underhållning,målchanserna duggade tätt och båda målvakterna storspelade.

Casemiro gav hemmalaget ledningen i den 28:e minuten, sedan vände Barcelona på tillställningen. Gästerna rullade upp ett läckert anfall och efter flera snabba passningar hittade bollen fram till lagets bästa spelare.

Magi av Messi

Med tre touch på bollen tog sig Lionel Messi förbi två motståndare och sköt 1–1. En sagolikt vacker fullträff – den argentinske stjärnans 30:e den här säsongen.

– Det där var ett mål i den höga skola, dendär riktigt höga skolan, säger Glenn Strömberg i Viasat sport.

I den 73:e minuten fullbordades vändningen, närIvan Rakitić skickade iväg ett perfekt skott med vänsterfoten. Bollen skruvade sig förbi Navas och in i det bortre hörnet.

James Rodríguez kvitterade med fem minuter kvar av ordinarie tid och såg ut att fixa en Real Madrid-poäng. Men, Lionel Messi fick sista ordet när gjorde 3–2 till Barcelona på tilläggstid.

Rött för Ramos

Förutom förlusten drabbades Real Madrid av fleramotgångar, som kan bli kännbara under ligaavslutningen.

Gareth Bale, som gjordecomeback efter skada,tvingades utgå strax efter Barcelonas kvitteringsmål i den första halvleken. Vaden höll inte.

– Klubben fungerar så att om en galacticobedömer sig som spelklar så spelar han, säger Erik Niva i Viasat sport-studion.

Dessutom fick Sergio Ramos rött kort efter en vårdslös tackling på Messi i den 77:e minuten.

Tack vare segern har Barcelona nu lika många poängsom Real Madrid i toppen av La Liga.