Stor lättnad. Det dröjde till 85:e minuten innan Snöstorp Nyhem kom loss från Kungsbackas grepp och definitivt säkrade kontraktet i division 3. Alla spelare ville hylla målskytten Kuhstrim Maholli (skymd) efter hans väl avvägda avslut.

Nervöst när Snöstorp Nyhem undvek kval

Snöstorp Nyhem säkrade fortsatt spel i division 3 genom i en allt annat en välspelad match kämpa till sig en poäng mot Kungsbacka.

|

Div 3 sydvästra Götaland

Snöstorp Nyhem 2

Kungsbacka 2

– Ingen kul match att spela, men jag är nöjd att det blev det här resultatet, konstaterade tränaren i Snöstorp Nyhem Jonas Magnusson, som innan säsongen hoppades på en betydligt mer framskjuten placering.

– Vi låg också bra till i början, men har spelat för mycket oavgjort under hösten och då halkar man ner.

Spelarna var på olika nivåer tagna av stundens allvar och Kungsbackas spel med snabba omställningar straffade hemmalaget. På en djupledsboll blev det också farligt och den följande straffsparken satte Anton Millesson Nilsson säkert i mål.

Marginalen var då bara två mål till Snöstorp Nyhems fördel och pausvilan kom lägligt. Trycket lättade för en kort stund sedan lagets främste målgörare Jasmin Barucic rullat in kvitteringen efter en fin passning från Lukas Thydell.

Kungsbacka grumlade omgående glädjen med att göra 2-1. Sista halvtimmen blev krampaktig och en provkarta med felpassningar och felbeslut främst från hemmalagets sida.

– Mycket stod på spel, men tiden talade ändå för oss, tyckte Jonas Magnusson.

Chanserna avlöste varandra från båda lagen. Någon tokoffensiv från Kungsbacka kom aldrig och på en kontring lyckades Kushtrim Maholli pricka in kvitteringen med ett välplacerat skott.

– Säsongen har varit upp och ner men vi har saknat jämnheten, menar Jonas Magnusson.

I många matcher har Jonas också fått disponera om i laget och hyllar främst Besfort Shulemaja.

– En klok spelare som jag har fått använda på flera olika positioner. Han är guld värd.

Kungsbacka får i kommande kval som lottas under måndagen bland annat Astrio som motståndare.