Oavgjort – men poängen kändes som en förlust för HBK

Ett bombardemang i skott och chanser räckte inte för HBK. Trots total dominans i den andra halvleken fick HBK nöja sig med en poäng i streckmatchen mot Böljan. – Det känns som två bortslarvade poäng, säger tränare Fredrik Andersson besviket efter matchen.

ANNONS
|

Division 1 mellersta Götaland

HBK 1

Böljan 1

(0–1)

Det var möjligtvis nervositeten och vetskapen om hur viktig en seger skulle vara som gjorde att HBK inte var med under den första halvleken i streckmatchen mot Böljan.

Slarvigt passningsspel, stressade beslut och ett mer fysiskt duellspel gjorde att matchbilden mer föll i gästerna från Falkenberg smak som också skulle ta ledningen i matchen efter ett drömmål i den 30:e minuten.

– Vi hade en liknande halvlek när vi förlorade mot Halmia och jag trodde inte den prestationen vi hade där skulle upprepa sig igen, säger en frustrerad Fredrik Andersson.

ANNONS

Alva Hed drev på från sin nya position

En av få spelare som dock visade kvalité från start var innermittfältaren Alva Hed.

Hed som både spelat ytterback och mittback tidigare under säsongen var ständigt HBK:s drivande kraft både defensivt och offensivt.

– Första halvlek var vi bara stressade och jag vet inte om det var för att Böljan ligger precis under oss i tabellen. Vi vann inga bollar och vi gjorde inte som vi sa att vi skulle göra inför matchen, säger hon och fortsätter:

– Jag har nu spelat innermittfältare sedan tre matcher tillbaka och jag tycker det är väldigt roligt att spela på den här positionen. Att både bidra defensivt och offensivt och framför allt bryta för att starta anfall.

En klassisk ”hårtork” i paus månne för till den andra halvleken var det ett helt annat HBK som totalt dominerade och skapade chans på chans.

Mycket logiskt skulle också kvitteringen komma när Alexandra Hellekant snurrade upp sin försvarare på vänsterkanten och serverade Moa Karlsson som behärskat stötte in kvitteringen.

– Jag fick säga till dem i halvlek att det här räcker inte och att vi måste ha mer energi än vad vi visade. Sen är det en total dominans hela andra halvlek från vår sida.

ANNONS

”Känns lite som en förlust”

Trots mängder av chanser kom inte HBK närmare tre poäng än ett stolpskott från Alexandra Hellekant.

– Det känns som två bortslarvade poäng. Vi borde ha vunnit men vi kan inte skylla det här på någon annan än oss själva för vi slarvar bort det i första halvlek, säger Andersson.

– I andra spelar vi så som vi ska och det är synd att vi inte lyckas vinna. Det känns lite som en förlust. Visst vi låg under i början och då kanske man ska vara nöjd med en poäng men det kändes som vi hade den här matchen, avslutar Hed.

ANNONS