Torup/Rydös herrseniorer har dragit sig ur seriespelet säsongen 2021.
Torup/Rydös herrseniorer har dragit sig ur seriespelet säsongen 2021. Bild: Privat

Torup/Rydö drar sig ur seriespel: ”Tappat sugen”

Division 6-laget Torup/Rydö blir den fjärde klubben på kort tid att dra sig ur seriespel på seniornivå.
– Coronan har gjort sitt och folk har helt tappat sugen, säger klubbens ordförande Camilla Berggren om beslutet att pausa herrseniorerna.

ANNONS
|

Böljan Falkenberg i damernas division 2 och Knäreds IK i herrarnas division 6 har båda dragit sig ur seriespel denna säsongen.

Division 5-laget Sperlingsholm och Division 6-laget Skuggan BoIS har gjort gemensam sak och gått samman.

Nu kommer nästa dråpslag för den halländska fotbollen när Torup/Rydö, hemmahörande i herrarnas division 6, väljer att inte komma till spel denna säsongen.

– Coronan har gjort sitt och folk har tappat sugen eller valt att gå till andra klubbar, säger ordföranden Camilla Berggren och fortsätter:

– Vi har inte kunnat ha några provträningar och i vår klubb är idrotten bara en del i fotbollen, gemenskapen en annan och vi har inte haft så mycket gemenskap i a-laget den senaste tiden.

ANNONS

Klubben ansåg att föreningens ungdomslag var för ungt för att ta klivet upp på seniornivå och valde därför att pausa seniorverksamheten.

– Förhoppningen är att starta upp så snabbt som möjligt igen och vara tillbaka i seriespel till säsongen 2022. Då hoppas vi att äldre spelare är tillbaka i föreningen och att vi kan driva detta framåt igen, säger Berggren.

Så sent som säsongen 2016 spelade Torup/Rydö i division 4, men två degraderingar har gjort att klubben fått börja om i division 6.

ANNONS