Johan Untersteiner kör egentränade Cyber Lane i Elitloppet nästa helg, men att få spår sju i försöket var en missräkning för Halmstadprofilen.
Johan Untersteiner kör egentränade Cyber Lane i Elitloppet nästa helg, men att få spår sju i försöket var en missräkning för Halmstadprofilen. Bild: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån/arkiv

Fyra Halmstadhästar klara för Elitloppet

Jerry Riordan-tränade Gareth Boko knep den 15:e och näst sista platsen till Elitloppet. Därmed blir det hela fyra Halmstadbaserade hästar i storloppet nästa helg.
– Det visar återigen att Halmstad är ett väldigt bra ställe att träna häst på, säger Johan Untersteiner.

ANNONS
LocationHalmstadtravet|
|

Faktum är att en fjärdedel av det totalt 16 hästar starka startfältet på Solvalla kommande söndag hör hemma i Halmstad till vardags.

Jerry Riordan-tränade Aetos Kronos och Johan Untersteiners Cyber Lane var klara sedan tidigare liksom titelförsvaren Cokstile, som står i en box hos Mattia Orlando i hans nya filial på Halmstadtravet.

Gareth Boko fullbordade kvartetten genom att på lördagen vinna Prins Daniels lopp under V75 i Gävle med Magnus A Djuse i sulkyn.

Jerry Riordan har bara tränat Gareth Boko sedan i februari i år.

– När vi fick hästen sade de till oss att han hade haft en miljon problem och de ljög inte. Han missade till och med ett år på grund av en kolikoperation som många hästar inte kommer tillbaka från. Men – peppar peppar – sedan han varit här så har det varit en verkligt sund och glad häst som det har varit ett nöje att träna, säger Riordan.

ANNONS

Amerikanen tog Halmstadtravets första seger någonsin i Elitloppet med Ringostarr Treb 2018. Nu får han två hästar till start.

Storebror tar över

Men det blir inte Magnus A Djuse som kör Gareth Boko på Solvalla. Han är redan bokad bakom Aetos Kronos utan storebror Mats E Djuse får styra Gareth Boko.

Gareth Boko tilldelades spår fem i det andra försöksheatet när Elitloppet lottades på söndagen.

Aetos Kronos fick spår fyra i första heatet och får ses som det största Halmstadhoppet. Det tycker till och med Johan Untersteiner:

– Aetos Kronos är den bästa hästen, det är det inget snack om. Jag har kört honom själv så jag vet hur bra han är. Det är kanske Halmstads vassaste kort och fjärde spår – det är väldigt bra för honom, säger Johan Untersteiner.

”Ingen drömlottning”

Lika glad är Johan Untersteiner inte över att han tvingas köra sin egne skyddsling Cyber Lane från sjunde spår i första heatet.

– Mitt önskescenario var att få ett så lågt nummer som möjligt så det näst högsta numret är ingen drömlottning. Det är klart att man både kan ta sig till final och vinna från spår sju, men ett lågt tempo och om man sitter långt bak – då tar man sig inte till final utan man är beroende av att de andra kör mot varandra, säger han.

ANNONS

Hur ser du att på att fyra av 16 hästar i Elitloppet är från Halmstad?

– Det är stort. Det visar återigen att Halmstad är ett väldigt bra ställe att träna häst på och att vi har duktigt folk här nere.

Fakta: Lottningen

Heat 1: 1) Vivid Wise As (kusk: Alessandro Gocciadoro), 2) Moni Viking (Björn Goop), 3) Milliondollarrhyme (Fredrik B Larsson), 4) Aeotos Kronos (Magnus A Djuse), 5) Hickothepooh (Vidar Hop), 6) Bahia Quesnot (Junior Guelpa), 7) Cyber Lane (Johan Untersteiner), 8) Don Fanucci Zet (Örjan Kihlström).

Heat 2: 1) Cokstile (Vincenzo Gallo), 2) Heavy Sound (Kenneth Haugstad), 3) Seismic Wave (Claes Sjöström), 4) Gelati Cut (Gabriele Gelormini), 5) Gareth Boko (Mats E Djuse), 6) Ecurie D (Ulf Ohlsson), 7) Click Bait (Per Lennartsson), 8) Very Kronos (Erik Adielsson).

LÄS MER:”Tiden är mogen för ett rejält nappatag med världseliten”

LÄS MER:Untersteiner glänste – närmar sig Elitloppet

ANNONS