Paoks ägare Ivan Savvidis (tvåa från höger) tog sig in på planen i söndagens ligamatch mot AEK Aten.
Paoks ägare Ivan Savvidis (tvåa från höger) tog sig in på planen i söndagens ligamatch mot AEK Aten.

Grekiska ligan avbryts efter kaosscener

Ett mål dömdes bort. Då tyckte publiken, bland annat en till synes beväpnad klubbägare, att det var en god idé att invadera planen. Efter kaosscenerna mellan Paok Thessaloniki och AEK Aten stängs hela den grekiska ligan ned.

ANNONS
|

Samtliga matcher i den grekiska högstaligan i fotboll ställs in tills vidare. Beskedet kommer efter helgens våldsamheter under matchen mellan Paok Thessaloniki och AEK Aten och gäller till dess att man har nått en överenskommelse gällande hårdare säkerhetsregler kring matcherna.

"Vi har beslutat att avbryta ligan. Den kommer inte att återupptas innan vi har ett tydligt ramverk, som alla skriver under på", säger Greklands vice idrotts- och kulturminister Georgios Vassiliadis.

Åskådare invaderade planen

De kaotiska scenerna på söndagskvällen inleddes när hemmalaget Paok, vid ställningen 0–0 i slutminuterna, fick ett mål bortdömt för offside. Det ledde till att planen invaderades av åskådare, bland vilka Paoks ägare Ivan Savvidis, en av Greklands rikaste personer, stack ut.

ANNONS

Flankerad av livvakter tog han sig två gånger in på planen för att protestera mot domslutet. Först hade han en rock på sig. Nästa gång var rocken borta och vid hans höft syntes då ett hölster i vilket han bar vad som såg ut att vara en revolver.

- Det blev kaos på planen. Ingen visste riktigt vad som hände. Det var spelare som började bråka lite. Sen kom ledare in i bilden helt plötsligt. Och från ingenstans kom Paoks ägare ner på planen också. Man fattade inte riktigt vad som hände, säger AEK-spelaren Niklas Hult till SVT.

Kan inte bekräfta

Grekisk polis uppger i ett uttalande att man vill förhöra Savvidis om planstormningen, men nämner inte något vapen.

- Jag har sett bilder på att han hade något som liknar ett vapen men det är inget jag kan bekräfta. Jag vet att han var nära domarna och jag stod precis där vid domarna. De kände väl sig lite hotade, säger Hult.

ANNONS

Två timmar efter matchen ändrade sig domaren, godkände målet och gav segern till Paok Thessaloniki.

- Jag har varit här nere i ett och ett halvt år nu och det är inte första gången man är med om något sånt här. Det har varit avbrutna matcher innan och tyvärr har det varit mycket sånt här de senaste åren, säger svensken.

TT-Reuters

ANNONS