För två år sedan arrangerade David Jacobsson och hans organistation Wolf Fight Promotion MMA-gala i Halmstad Arena. Den 2 oktober är det dags igen.
För två år sedan arrangerade David Jacobsson och hans organistation Wolf Fight Promotion MMA-gala i Halmstad Arena. Den 2 oktober är det dags igen. Bild: Roger Larsson

Halmstad får ny MMA-gala – hoppas på ”The Mauler”

Halmstadfajtern David Jacobsson har velat arrangera en ny MMA-gala i Halmstad sedan en tid tillbaka.
Den 2 oktober är det dags igen då hans organisation Wolf Fight Promotion öppnar oktagonen i Halmstad Arena.
– Jag hoppas vi kan ha publik. Bara det är en liten skara så kommer det bli häftigt, menar David Jacobsson.

ANNONS
LocationHalmstad Arena|
|

Det var upplagt för stor MMA-fest i Halmstad Arena för drygt ett år sedan. Halmstadfajtern David Jacobsson skulle via sin organisation Wolf Fight Promotion arrangera sin tredje MMA-gala i Halmstad och få besök av den tidigare storstjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson.

Men så kom coronapandemin och satte käppar i hjulet för allt.

Efter att Halmstadfajtern, under en lång tid, känt av en stor längtan bland fajters att få gå matcher igen kommer han via sin organisation att arrangera en ny gala i Halmstad Arena den 2 oktober.

– Vi har velat göra det här länge. Nu är vi rätt optimistiska att läget kommer se lite bättre ut i oktober med tanke på vaccineringen. Vi siktar på det och det hade varit superkul att arrangera, säger David Jacobsson.

ANNONS

Hoppas på publik på MMA-galan

Fokus kommer att ligga på att få fler unga talangfulla fajters till Halmstad.

– Galan kommer vara likt de andra vi har haft. Robert Nyström är en publikfavorit så han är given. Sen kommer det var många unga talanger. Alla kanske inte har fått sitt genombrott än men om fem år kommer man se många av dem i de största organisationerna det är jag rätt säker på.

Tror du att ni kommer ha möjlighet att ta in publik?

– Jag hoppas vi kan ha publik. Sen hur mycket det kommer vara är svårt att svara på men bara det är en liten skara så kommer det bli häftigt.

”The Mauler” var ju tänkt att vara på plats förra året, kommer han vara på plats i oktober?

– Det är ännu lite oklart. Jag tränar på samma gym som honom nu. Vi får se, avslutar Johansson.

ANNONS