Halmstad IBK och tränaren Johan Stål spelar den kommande säsongen i division 1.
Halmstad IBK har fått sitt spelschema för hösten, där laget inleder comebacken i division 1 mot Pixbo. Bild: Jari Välitalo

Halmstad IBK:s spelschema i division 1-comebacken spikat

Spelschemat är spikat och i premiären i division 1-comebacken står Pixbo för motståndet. Samtidigt kan situationen med coronapandemin ändra mycket innan dess för Halmstad IBK.
– Men vi räknar väl med att kunna köra igång den 26 september, säger Johan Stål, en av lagets fyra tränare.

ANNONS
|

När Halmstad IBK slog Vinberg med 9–8 efter straffläggning i våras innebar det att laget tog sig tillbaka till division 1. Nu har höstens spelschema spikats och HIBK kommer att inleda på hemmaplan den 26 september mot Pixbo.

Med brasklappen att det kan ändras, som mycket annat i coronatider.

– Som jag har förstått det är det tre scenarion att jobba utifrån. Det ena är att köra som vanligt och det andra är att flytta det till november någonstans och fortfarande spela full serie. Det tredje scenariot är att dra igång efter jul och bara spela enkelserie, säger HIBK-tränaren Johan Stål.

ANNONS

– Vi kanske inte har jättepublik men det är ändå mycket roligare att spela för publik. Hade det gått att skjuta till november (om det behövs) hade jag jättegärna gjort det. Men vi räknar med att köra igång den 26 september.

Börjar innebandyträning i augusti

Halmstad kommer att gå in inomhus för första gången sedan kvalsegern i våras i början av augusti och sedan väntar träningsmatcher mot Alingsås, Lagan och Falkenberg.

– Sen vill vi ha ytterligare en match. Alla vill ha så bra motstånd som möjligt i träningsmatcherna och inte ha lag från serien, så vi får se lite vad vi kan hitta. Där är tanken att ha den matchen veckan innan seriestarten.

På spelar- och tränarfronten är det än så länge stiltje för Halmstad, som fortfarande letar en matchcoach och ett par nyförvärv.

– Vi är lite beroende av att de börjar på högskolan och att vi kan få någon därifrån. Vi har kanske ett eller två namn på väg in men det är inget som är klart ännu. Och det kommer nog inte bli klart förrän mitten av augusti kanske, om det blir något.

LÄS MER:HIBK tappar tongivande spelare – till lokalkonkurrent

LÄS MER:Beskedet: De tränar Halmstad IBK i division 1-comebacken

ANNONS