Loreta Kullashi (till höger) firar ett mål för Eskilstuna i Damallvenskan tidigare i år. Nu är den Snöstorp Nyhem-fostrade landslagsanfallaren klar för storklubben FC Rosengård.
Loreta Kullashi (till höger) firar ett mål för Eskilstuna i Damallvenskan tidigare i år. Nu är den Snöstorp Nyhem-fostrade landslagsanfallaren klar för storklubben FC Rosengård. Bild: Christine Olsson/ TT

Halmstadfostrade stjärnan till Champions League-lag

Hon fick inte plats i OS-truppen – men nu byter Loreta Kullashi upp sig.
Den Snöstorp Nyhem-fostrade landslagsanfallaren lämnar Eskilstuna och är klar för damallsvenska serieledarna Rosengård.
– Det känns fantastiskt att komma till en av Europas största klubbar, säger hon.

ANNONS
LocationMalmö|
|

Loreta Kullashi, 22, började spela fotboll i Snöstorp Nyhem som nioåring.

Familjen flyttade så småningom till Stockholm och det var för AIK som Kullashi debuterade i Damallsvenskan som 16-åring 2015.

Eskilstuna har varit klubbadressen sedan 2017. Där gjorde hon sin poängmässigt bästa säsong hittills i allsvenskan i fjol med elva mål och fyra assister. I år har det blivit fyra mål och tre assister på tolv matcher.

Åtta A-landskamper

I A-landslaget har Kullashi svarat för tre mål på åtta A-landskamper, men fick inte plats i OS-truppen till Tokyo.

Men nu har hon ändå ett stort fotbollsäventyr att se fram emot. På söndagen presenterades hon som nyförvärv hos allsvenska serieledarna Rosengård.

ANNONS

Kontraktet är på två och ett halvt år och binder Kullashi till Malmöklubben säsongen 2024 ut.

– Det känns fantastiskt att komma till en av Europas största klubbar som har samma ambitioner och målsättningar som jag. Jag hoppas kunna hjälpa laget att ta hem titeln i Obos Damallsvenskan och nå långt i Champions League, säger Loreta Kullashi till Rosengårds hemsida.

”En av Sveriges största talanger”

Damallsvenskan har uppehåll under OS. Rosengårds nästa match är därför först den 22 augusti hemma mot KIF Örebro. Halvannan vecka senare väntar första matchen i Champions League.

Loreta Kullashi börjar träna med FC Rosengård den 26 juli. Malmöklubbens sportchef Therese Sjögran är nöjd med nyförvärvet:

– Loreta är en av Sveriges största talanger. Hon sticker verkligen ut med sitt sätt att spela och har en personlighet som kommer passa i FCR. Vi har följt henne ett tag och att hon flyttar till oss nu är en bra tajming både för oss och för henne. Vi har mycket boll i matcherna så Loretas sätt att röra sig på offensiv planhalva kommer utveckla vårt spel ännu mer, säger Sjögran till Rosengårds hemsida.

LÄS MER:Halmstads okända landslagsstjärna drömmer om OS

ANNONS