Halmstadprofilerna tog dubbla guld i hemma-SM

Christopher Soós och Filip Lidbeck vann var sitt guld i hemma-SM. Men om det blir något EM i december för Halmstad Frigymnasters landslagsduo är oklart.
– Så länge Svenska Gymnastikförbundets styrelse beslutar att det är tillräckligt säkert att åka så vill jag också åka, säger Christopher Soós.

ANNONS
LocationHalmstad Arena|
|

Sveriges bästa manliga artistiska gymnaster var om inte som kalvar på grönbete så i alla fall rejält tävlingssugna efter coronauppehållet när senior- och junior-SM avgjordes i Halmstad arena i helgen.

I seniorernas mångkamp blev det silver till arrangörsklubben genom Christopher Soós och en fjärdeplats för Filip Lidbeck.

Christopher Soós vann mångkampen i förra hemma-SM 2017 – men grämde sig inte allt för mycket över att nu hamna snäppet bakom David Rumbutis, All Star Gymnastics, som knep SM-guldet för tredje året i rad.

– Det är nästan ett helt år sedan vi tävlade sist så det var jättekul att vara tillbaka på banan igen. Jag tror att kom fyra förra året så det är kul att vara på pallen igen. Silver är fantastiskt bra, menar Soós.

ANNONS

Hemmagulden kom i stället i söndagens grenfinaler, där Christopher Soós vann i barr och Filip Lidbeck i hopp. Soós tog dessutom två silver och tre brons medan Lidbeck kompletterade med ett silver i fristående.

Hur viktigt var guldet för dig?

– Fantastiskt viktigt. Speciellt att det var i barr, för dels är det en stark gren, dels har vi jobbat extremt hårt i barr för att minska avdragen där. Det är bara att fortsätta jobba med stabiliteten där, säger Christopher Soós, 26.

För Filip Lidbeck, 20, handlade det om det första SM-guldet på seniornivå.

– Jag är nöjd. Jag hoppades på guld i fristående också, men jag måste öka svårigheten lite där för det har varit samma serie länge. Och det är samma sak i hopp, men det funkar, säger han.

Hur HFG-profilernas tävlingsplanering ser ut framöver är oklart.

– Vi har fått besked om att vår nästa tävling är Mälarcupen (i Stockholm) om tre veckor. Sedan har de beslutat att EM ska gå i Turkiet 9–13 december, så nu är det upp till Svenska Gymnastikförbundet och styrelsen där att besluta ifall det är säkert nog att åka, förklarar Christopher Soós.

Är du själv sugen på att resa dit i dessa tider?

ANNONS

– Jag vill egentligen inte kommentera. Men så länge styrelsen beslutar att det är tillräckligt säkert att åka så vill jag också åka, svarar Soós.

Filip Lidbeck känner inga tveksamheter för en eventuell EM-resa.

– Nej, nej, jag bryr mig inte. Det är lugnt, säger han.

Christopher Soós och Filip Lidbeck bidrog även till att Halmstad Frigymnaster tog silver i lag-SM tillsammans med juniorerna William Hyll och Vilgot Hyll.

I JSM slutade William Hyll fyra i mångkampen medan kusinen Vilgot Hyll stukade foten på förträningen och bara kunde köra fyra av sex redskap. I grenfinalerna tog William Hyll silver i ringar och brons i fristående, medan Vilgot Hyll knep bronset i räck.

LÄS MER:Halmstad på medaljjakt i hemma-SM

ANNONS