William Hyll (i mitten) och Filip Lidbeck (till vänster) visar upp sina SM-medaljer ihop med Halmstad Frigymnasternas chefstränare Niklas Andersson, som även är svensk förbundskapten.
William Hyll (i mitten) och Filip Lidbeck (till vänster) visar upp sina SM-medaljer ihop med Halmstad Frigymnasternas chefstränare Niklas Andersson, som även är svensk förbundskapten. Bild: Privat

Halmstadtalangens kyla gav guld på SM-veckan

Guld och brons till William Hyll. Guld till Filip Lidbeck.
Grenfinalerna satte en gyllene ram på SM-veckan i Linköping för Halmstad Frigymaster.
– Jag har kämpat ganska mycket för det under det senaste året så det är kul att det ger resultat, säger Hyll, 18.

ANNONS
|

William Hyll gjorde bara sitt andra senior-SM, men hade den bästa friståendepoängen av alla (13,500) i mångkampen i måndags, där han slutade tia sammanlagt.

I tisdagens grenfinal startade han sist – och höll nerverna under kontroll. En ännu bättre poäng, 13,550, räckte till SM-guld före Lukas Houser, Hammarby (13,000).

– Det blev en liten press ändå, för jag visste att jag behövde prestera för att ta guldet. Men samtidigt visste jag att om jag bara kör genom min serie så som jag kan så blir det bra, säger han.

Hyll tog silver i friståendefinalen under förra årets SM i Luleå. Nu blev det snäppet bättre.

ANNONS

– Min friståendeserie har funkat jättebra under hela våren, säger han.

Ett par timmar senare följde han dessutom upp med ett brons i räck.

Nu väntar hårdträning i sommar för att försöka knipa en biljett till EM i Tyskland i augusti.

– Jag siktar på att komma med i laget. Jag kommer lägga mycket fokus dels på att säkra alla mina serier, men också på att höja min svårighetsgrad lite för det känner jag att jag saknar i vissa redskap.

Filip Lidbeck vann SM-guldet i hopp på 13,575 poäng. Det är andra hoppguldet på tre år för Lidbeck, 22, som även vann i hemma-SM i Halmstad arena 2020.

I padel-SM är Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani, Örebro, klara för semifinal på onsdagen efter vinst i tisdagskvällens kvartsfinal mot Göteborgsparet Elsa Mehner/Hanna Börjesson med 3–6, 6–2, 6–0.

LÄS MER:Tufft för Halmstad på SM – men guldhoppet lever

LÄS MER:”Är som ett litet landslag på varje träningspass”

ANNONS