Blekt Drott fick se gästerna Ystad gå ifrån till seger

Drotts herrar gick inte att känna igen i förlustmatchen mot Ystad. Brända lägen och framför allt två tunga inledningar i halvlekarna gjorde att Drott till slut aldrig var riktigt nära en seger.

ANNONS
|

Drott 25

Ystad 30

(12–12)

Drott kom inte riktigt in i matchen när Ystad besökte Halmstad arena under lördagen.

När första målet skickades upp på resultattavlan var det Ystads efter tre och en halv minut.

Som mest låg Drott under med tre bollar innan upphämtningen började.

Emil Almander, Daniel Hagström, Anton Melin och Calle Almander såg till att Drott kunde gå ikapp till 5–5 efter tolv minuter och sedan kopplade hemmalaget greppet om första halvlek där ledningen ett tag var uppe i tre mål.

Men tre avslutande mål från Ystad gjorde att det var likaläge i paus, 12–12.

ANNONS

– Vi kommer lite snett in i matchen och ligger under, men samtidigt tar vi tag i det och går förbi men sedan tappar vi litegrann mot slutet igen, säger Drotts tränare Johan Hedlund och fortsätter:

– Det är en ganska jämn match i första halvleken.

I inledningen av andra skickade Hugo Sivertsson in sitt första mål i matchen till 13–12, men sedan tog det roliga slut för Drott.

Sex raka mål av Ystad gav gästerna en femmålsledning och det orkade Drott aldrig hämta sig från.

– Vi kommer in snett igen i andra när vi inte får det att stämma. Även om vi spelar fram till ganska bra lägen så vi missar dem. Vi missar kontringar, vi missar jättefina lägen från kanterna och det är klart att är den en jämn match har man inte råd med det, säger Hedlund.

Vad var det som inte stämde i dag?

– Jag vet inte, jag får titta på det på video och analysera, säger Hedlund och fortsätter:

– Upplevelsen från mig vid sidan av är att energinivån inte är riktigt densamma, att skärpan inte är densamma som den brukar vara.

Vad beror det på?

– Jag tyckte att när vi gick ikapp och förbi då var vi ändå tillbaka där vi brukar vara men så tappar vi det igen. Jag vet inte vad det beror på. Vi fick inte det sista flytet som ger energi. Många av missarna från kanterna, inspelen, kontringarna, det tar energi ifrån en, säger Hedlund som förväntar sig en uppstramning från sina spelares sida.

ANNONS

– Jag förväntar mig en helt annan inställning nästa match.

ANNONS