Andreas Johansson var magnifik och satte inte en fot fel när HBK slog Öster och tog ett stort kliv mot Allsvenskan.
Andreas Johansson var magnifik och satte inte en fot fel när HBK slog Öster och tog ett stort kliv mot Allsvenskan. Bild: LENA GUNNARSSON

31 oktober – en gulddag för HBK:s lagkapten

31 oktober. Det är ett datum som betyder mycket för HBK:s försvarsrese Andreas Johansson.
– Idag är det exakt fem år sedan jag tog SM-guld med IFK Norrköping, så jag hade en bra känsla inför den här matchen. Det här är en bra dag, skrattar ”Ante G”.

ANNONS
|

Han kom till HBK i fjol för att försöka ta klubben tillbaka till Allsvenskan.

Det gick inte alls.

Men efter imponerande 3-0 i toppmatchen mot Öster i Växjö kryper nu landets högsta serie allt närmare. Speciellt efter den styrka laget visade på Visma arena och formkurvan som är bäst i hela serien just nu.

– Vi har varit väldigt bra den senaste tiden – bortsett den andra halvleken mot Norrby. Vi känner oss otroligt starka och lägger ner ett fantastiskt jobb, där vi sätter vårt aggressiva försvarsspel. 16:e nollan var tydligen nytt klubbrekord. Otroligt bra gjort, säger Andreas Johansson.

Men än är det inte klart.

ANNONS

– Nä, jag vet hur det ser ut i tabellen och att vi har ett jättebra läge, men det är helt ointressant – det är först efter 30 omgångar som serien summeras. Därför måste vi hålla oss lugna och vara med i skallen i de matcher som återstår.

”Ante G” gjorde en strålande insats som härförare i defensiven och satte nästan inte en fot fel under 90 minuter. 38-åringen låg dessutom bakom de två avslutande målen. Först frispelade han Sadat Karim till 2-0 och hittade sedan fram med en passning till ”Crespo” Kamara, som fälldes av Östers målvakt Damir Mehic med straff som följd.

– Två assist till inte vanligheterna, men det grundar sig i ett bra försvarsspel över hela planen, där vi vågar kliva upp, vinna bollen och sedan sätta in den till våra anfallare, tycker lagkapten Johansson.

– Men det är jättebra go i laget just nu och vi har full fokus på att göra saker på rätt sätt. I dag gjorde vi en jättebra match.

ANNONS