Smärtande skada. Mohammed Ali Khan fick kliva av derbyt mot Varbergs Bois.
Smärtande skada. Mohammed Ali Khan fick kliva av derbyt mot Varbergs Bois.

Ali Khan hoppas spela mot Ljungskile

Halmstads BK:s mittback Mohammed Ali Khan skadade knät i derbyt mot Varbergs Bois i torsdags kväll. – Men jag är optimistisk och hoppas kunna spela på måndag, säger han.

ANNONS
|

Ali Khan tvingades linka av planen mitt i den andra halvleken efter en tuff duell med Varbergs kantspelare Thomas Boakye i segermatchen på Påskbergsvallen.

– Det smällde rätt friskt i derbyt. Jag var först in i en 50-50-duell, men Boakye var lite sen – sedan fick jag en för dålig första touch på bollen. Det var dock tur att jag hann dit för annars hade han haft fritt fram, säger Ali Khan, som oturligt vred till höger knä i situationen.

Det fanns inte en chans att han kunde spela vidare och den hårdföre backen avstod fredagens träning för att i stället köra rehab hos sjukgymnasten Simon Bakkioui.

ANNONS

– Jag har fortfarande ont när jag går. Smällen tog precis under knät och det smärtar i en muskel och på själva skelettet, men enligt Simon så ska det inte vara någon större fara.

Khan fick även en smäll i huvudet i den första halvleken sedan han fått tidigare HBK:aren Peter Nyströms armbåge i huvudet och blivit liggande i gräset.

– Om jag blev groggy? Nja, lite, lite groggy, men det var lugnt.

På lördag har HBK ledigt från träningen, men kör ett nytt pass på söndag förmiddag.

– Jag ska försöka träna då och kan jag gå för fullt så spelar jag på måndag, men fungerar det inte så är det bättre att stå över matchen mot Ljungskile.

ANNONS