Bild: Jari Välitalo

Äntligen poäng för HBK – i slutminuten

Bra spel ännu en gång, men ändå på väg mot noll poäng igen i damernas division1 mellersta. Då, i den 90:e minuten, fick Emma Nielsen bra träff utanför straffområdet och räddade en poäng för Halmstads BK borta mot IFK Örby.

ANNONS
|

IFK Örby 2

Halmstads BK 2

– Skönt att vi äntligen fick med oss poäng också efter en bra prestation. Så nu hoppas jag att poängen också ska börja trilla in, säger tränaren Fredrik ”Fidde” Andersson.

HBK tog direkt tag i taktpinnen mot det obesegrade hemmalaget och efter 14 minuten gjorde Nellie Andersson 1–0.

– Vår första halvtimme var strålande, där vi både kunde och borde ha gjort fler mål, konstaterar Fidde.

Därför kom Anna Lundstedts 1–1 (30) och Frida Olssons 1–2 (35) som en kalldusch för HBK som sedan helt kom av sig.

ANNONS

– Både onödigt och orättvist med först en långboll och sedan en fast situation som vi kan göra bättre. Sedan blev det mer kamp än spel, medger HBK-tränaren.

Men genom att efter paus gå ner på trebackslinje och flytta upp Amanda Rees Fager i anfallet som uppspelspunkt fick HBK tryck på IFK Örby – något som till slut skulle belönas när Emma Nielsen alltså i den 90:e minuten hittade rätt med ett pressat skott nere vid hemmamålvaktens ena stolprot.

– Nu har vi mött ettan, tvåan, trean och fyran i serien så jag hoppas att det ska lossna poängmässigt. Men då måste vi nå upp i den nivån som den första halvtimmen när vi verkligen visade att vi har i den här serien att göra, påpekar Andersson.

ANNONS