Avsnitt 55: Allt inför HBK:s comeback i Allsvenskan

Efter ett år i Superettan är Halmstads Bollklubb tillbaka i Allsvenskan. Inför premiärmatchen mot AIK på söndag går HP:s podd igenom allt som är värt att veta till den kommande säsongen.

ANNONS
LocationÖrjans Vall|
|

De senaste åren har HBK gått upp och ner mellan de två högsta serierna i svensk fotboll. Men hur ska laget blir mer stabilt, och bygga en grund för en långvarig närvaro i Allsvenskan? Det är en av frågorna som tas upp när HP:s podcast Veckans viktigaste går in i sportens värld och ägnar hela avsnittet åt HBK.

Lyssna här:

I studion finns två representanter från HP-sporten, Jan-Owe Wikström och Fredrik Jonsson. Tillsammans med programledare Johan Hammerby tittar de tillbaka på fjolårssäsongen, går igenom vad som har hänt under vintern med träningsläger och cupmatcher, samt blickar framåt. Både mot den kommande premiärmatchen mot AIK och säsongen 2023 i stort. Även arenafrågan tas upp – vad händer med Örjans vall?

ANNONS

Nyförvärv av spelare diskuteras, liksom hur statusen är för managern Magnus Haglund.

– Det finns en förväntan från klubben att HBK ska klara av att etablera sig i Allsvenskan, säger HP:s sportchef Fredrik Jonsson.

Dessutom presenteras Hallandspostens nya satsningar i bevakningen av HBK. Till varje omgång blir det ett tv-program med experterna och gamla Halmstadspelarna Per ”Texas” Johansson och Niklas Gudmundsson analyserar läget. Man kommer också att kunna se highlights och alla mål efter varje HBK-match, på HP:s sajt. Allt detta kommer att ligga under vinjetten Onside.

LÄS MER:Onside är HP:s nya HBK-satsning: ”Sveriges bästa HBK-bevakning”

Det blir således ett fullmatat avsnitt av podden.

Podcasten Veckans viktigaste finns att lyssna på bland annat via Spotify, Acast, ”Poddar”-appen i Iphone eller andra platser där ni brukar lyssna på poddar, samt här ovanför i den här artikeln.

Senaste avsnitten

LÄS MER:Avsnitt 54: Vart tionde barn lever i fattigdom

LÄS MER:Avsnitt 53: ”Alla bilar som kör om en A-traktor kör farligt”

LÄS MER:Avsnitt 52: ”Absurt att hovrätten inte vet vad en snippa är”

LÄS MER:Avsnitt 51: Robinson-Alex och hustrun Karin om missbruk och beroende

LÄS MER:Avsnitt 50: Experternas bästa tips när ekonomin blir tuffare

Mer om podden

Prenumerera på Veckans viktigaste i din poddspelare:

iTunes (Podcaster-appen till iPhone)

Spotify

Google podcast

Acast

ANNONS