Emil Tot Wikström gör HBK:s 4–0-mål bakom Umeås målvakt Viktor Frodig.
Emil Tot Wikström gör HBK:s 4–0-mål bakom Umeås målvakt Viktor Frodig. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån

Bolljakten: Så skötte sig HBK:arna mot Umeå

Andra raka segern, fyra mål och en ny bakåtnolla. Här är HP-sportens betyg på HBK-spelarna i 4–0-segern hemma mot Umeå FC.

LocationÖrjans Vall|
|

För att få betyg krävs spel i minst 20 minuter, där 5 är i en klass för sig, 4 mycket bra, 3 bra, 2 godkänd och 1 underkänd.

Bild: PELLE BÖRJESSON

Malkolm Nilsson Säfqvist 2

0
Var helt ute och cyklade när han gjorde en utrusning och blev överlobbad av Deniz Yaldir som dock satte bollen i insida stolpe i stället för i öppet mål. Hade sedan en dubbelräddning på Umeåavslut från nära håll och visade varför han har tolv målnollor på 18 omgångar.

Thomas Boakye 3

0
Spelade högerback, men var lika mycket högerytter. Jobbade stenhårt på sin kant både offensivt och defensivt. Förarbetade 3–0-målet tillsammans med Erik Ahlstrand. Var även nära att göra 1–0-själv på målvaktsreturen på Samuel Kroons skott i första halvlek, men Umeås målvakt Viktor Frodig klarade på nytt.

Andreas Johansson 2

0
Gör aldrig en dålig match, men kändes lite osäker med bollen ibland. Tappade vid ett sällsynt misstag vid mittlinjen bollen till Mikael Wikström som satte fart framåt, men Johansson hann tillbaka och redde rutinerat ut situationen själv.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Joseph Baffo 2

0
Inte riktigt den vanlige Baffo. Ett par slarviga passningar på egen planhalva som kunde ha kostat drar ned betyget. Gjorde det han skulle, men inget mer.

Andreas Bengtsson 2 (utbytt 90)

0
Svarade, som vanligt, för ett gott jobb lite i det tysta. Ett par fina bollar framåt som var värda bättre utdelning.

Samuel Kroon 2 (utbytt 72)

0
Hade fått en trea i betyg om det bara hade handlat om första halvlek. ”Kroonaldo” skapade då en hel del oreda mot sina gamla lagkamrater. Dribblade bland annat bort två Umeåspelare tjusigt ute vid kanten och avancerade inåt, men sköt över. Försvann dock helt i andra halvlek.

Dusan Djuric 2 (utbytt 77)

0
Födelsedagsbarnet verkade inte vara på bästa humör. Den nyblivne 36-åringen ruffade och fick en tillsägelse av domaren. Han fick inte heller riktig ordning på de fasta situationerna. Lägg därtill kontroversen med Deniz Yaldir och anklagelsen – som Djuric själv kraftfullt förnekar – om ett rasistiskt uttalande.

Joel Allansson 3

0
Nära att spräcka HBK:s nolla med en kanonskott som tippades över av målvakten nästan direkt efter avspark i andra halvlek. Fin 50-meterspassning som ledde till straffen vid 2–0.

Emil Tot Wikström 3

0
En av HBK:s mer aktiva spelare. Var nära att göra 1–0 redan i tredje minuten med ett skott som smet tätt utanför. Hade även ett par andra bra avslut och var flink i spelet också. Krönte insatsen med att trycka in sitt andra mål för året på tilläggstid.

Mikael Boman 2 (utbytt 90)

0
Jobbade hårt och var – som alltid – bångstyrig för motståndarförsvaret, men var inte riktigt vän med bollen när han fick egna lägen. Domaren tillät också Umeåförsvaret att gå rätt hårt åt honom.

Rasmus Wiedesheim-Paul 5

0
Kvällens klarast lysande stjärna på Örjans vall. Ett äkta hattrick i andra halvlek, två ordnade straffar som han sedan gjorde mål på själv och inlägget som ledde till 4–0. Lägg därtill flera andra chanser – varav en där bollen nickades undan framför öppet mål av en Umeåback – och en läcker klackpassning till Emil Tot Wikström och högsta betyg är givet.