Mikael Boman – november månads spelare i Allsvenskan, där enbart HBK:are var nominerade.
Mikael Boman – november månads spelare i Allsvenskan, där enbart HBK:are var nominerade. Bild: Erik Mårtensson

Boman månadens spelare: ”Aldrig varit i så’n målform”

Han gjorde mål i de sex sista matcherna och tio på de nio avslutande i Superettan.…
– Jag har aldrig varit i sån målform så det är nästan lite synd att det är slut, samtidigt som det är skönt att få lite vila, säger Mikael Boman, utsedd till november månads spelare i Superettan.

ANNONS
|

– Men det var kul att få vinna eftersom jag även var nominerad även förra månaden, säger han och avser att priset då gick till Degerfors anfallare Victor Edvardsen.

Med enbart HBK:are nominerade till utmärkelsen, förutom ”Bosse” även Andreas ”Ante G” Johansson och Emil Tot Wikström, var klubben garanterad de 10 000 kronorna som går till valfri sektion i föreningen. Där Boman har valt att skänka dem till:

– HBK:s damverksamhet. Jag tycker det är kul att klubben har satsat på damerna också och kan jag då bidra till bättre förutsättningar gör jag gärna det. Jag menar, vi fick nyligen en dotter och hon kanske en gång också vill börja spela fotboll, säger han och avser ettåriga Molly och lillasyster till Hugo, 4.

ANNONS

Mikael satte också en vacker punkt för säsongen i 4–2-segern mot Trelleborgs FF när han på Thomas Boakyes läckra chipp dunkade upp sitt tolfte mål för året till 2–1.

– Vi hade tränat mycket på det på träningen så det var extra kul att det fungerade, inflikar han.

Nästa år går Boman in på sin 14:e säsong på elitnivå och ser fram emot att vara tillbaka i Allsvenskan.

– Jämfört med när vi gick upp 2012 har vi ett helt annat grundspel. Men man måste också ha i åtanke att det är skillnad på Allsvenskan och Superettan,påpekar han och ser efter veckans sista fyspass fram emot en månads ledighet.

– Jag tar väl en vecka helt off, men sedan får man ju börja trappa upp igen eftersom det blir betydligt kortare ledighet den här gången när säsongen slutade i december.

ANNONS