Halmstads BK:s målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist har utsetts till Månadens spelare i Superettan.
Halmstads BK:s målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist har utsetts till Månadens spelare i Superettan. Bild: Michael Erichsen/Bildbyrån/arkiv

Efter succémånaden – Nilsson Säfqvist historisk pristagare

För första gången får en målvakt priset som Månadens spelare i Superettan – och det är Halmstads BK:s Malkolm Nilsson Säfqvist, 27.

ANNONS
LocationÖrjans Vall|
|

Det är hans starka augusti med fem hållna nollor på sex spelade matcher och bara ett insläppt mål (mot Dalkurd) som gör att Malkolm Nilsson Säfqvist nu prisas.

– Det är roligt och oväntat – det brukar vara offensiva spelare som får de priserna. Men framför allt så är det ett kvitto på att laget har gått bra. Vi har varit solida defensivt och det som har gått igenom har jag för det mesta fått fingarna på. Så en bra laginsats och bra av mig också, säger han.

Månadens spelare utses av en jury som består av lagkaptenerna i Superettan samt representanter från Svensk Elitfotboll och media.

ANNONS

I juryns motivering står det:

”Malkolm Nilsson Säfqvist släppte bara ett mål under augusti månad och är tillsammans med backlinjen i HBK nästan ensamt bidragande till att laget faktiskt ligger på en andraplats, trots tre kryss under månaden och bara sex gjorda mål. Storspelade mot Degerfors”.

I Allsvenskan går priset till Sirius målspottare Stefano Vecchia.

Båda vinnarna får 10 000 kronor att skänka till valfri verksamhet i respektive förening. Malkolm Nilsson Säfqvist har ännu inte bestämt till vad.

ANNONS