Ex-HBK:arnas olika cupöden: Grymt slut för Gudmundsson

En hållen nolla och en plats i Franska cupens åttondelsfinal för Isak Pettersson.
En tappade 2–0-ledning och utslagna på straffar för Gabriel Gudmundsson och Lille.
Det blev vitt skilda cupöden för ex-HBK:arna i Frankrike.

|

Isak Pettersson vaktade målet för Toulouse borta mot AS Cannes i årets första match. 24-åringen tackade för förtroendet genom att hålla nollan när Toulouse vann 16-delsfinalen i Coupe de France med 1–0 efter mål av Rafael Ratao i andra halvleks inledning.

Den Veingefostrade målvakten har den här säsongen fått finna sig en roll som backup till Maxime Dupé i ligan men i cupspelet har Pettersson stått alla fyra matcher hittills.

För Gabriel Gudmundsson och Lille började inte året lika roligt. Gudmundsson startade som vänstermittfältare för de regerande ligamästarna borta mot Lens där det började bra. Lille såg ut att vara i kontroll med en 2–0-ledning en bit in i andra halvlek innan Lens reducerade. Gudmundsson blev utbytt i den 74:e minuten, men fick se Lens forcera in en kvittering – i den 95:e minuten. Matchen gick till straffar som hemmalaget vann med 4–3 efter att Lilles portugisiska duo José Fonte och Renato Sanches missat sina straffsparkar.