Rasmus Wiedesheim-Paul i aktion i Rosenborgs tröja.
Rasmus Wiedesheim-Paul i aktion i Rosenborgs tröja. Bild: Ole Martin Wold/arkiv

Förre HBK:aren hjälte med sitt första mål

Rasmus Wiedesheim-Paul har gjort sitt första mål i norska elitserien – och det var viktigt.
Den förre HBK-anfallaren kvitterade till 2–2 i 88:e minuten och gav Rosenborg en poäng i toppmötet borta mot fjolårsmästarna Bodö/Glimt.
– Det var riktigt skönt. Det har jag längtat efter, säger han.

LocationBodö|
|

Rasmus Wiedesheim-Paul har fått knapert med speltid sedan Halmstads BK sålde honom till Rosenborg i höstas.

Han hoppades att en hel försäsong med det nya laget skulle öka hans chanser att ta en plats i startelvan, men han fick börja på bänken på nytt mot Bodö/Glimt på söndagen innan han byttes in efter 65 minuter med Rosenborg i 1–2-underläge.

Det såg länge ut att bli förlust för Trondheimlaget – tills Wiedesheim-Paul slog till i 88:e minuten.

– Per (Skjelbred) får bollen rättvänd på mitten och så löper jag in mellan stopper och back, får den med mig och så ett snabbt avslut bara mot bortre, säger han till Rosenborgs Youtube-kanal.

TV: Se Rasmus Wiedesheim-Pauls mål här:

Det var Rasmus Wiedesheim-Paul första mål i ligaspelet i Norge. Men inte det sista, om han själv får bestämma.

– Det hoppas jag, att det kommer fler framöver, säger han.

Bodö/Glimt toppar tabellen på sju poäng efter tre omgångar. Rosenborg ligger tvåa på fem poäng.

Men tabellen haltar rejält. Jan Jönssons och Kosuke Kinoshitas Stabaek spelar till exempel sin premiärmatch mot Odd först nu på onsdag. Även den matchen skulle ha spelats på söndagen, men sköts upp på grund av coronasmitta hos Odd.