Fredrik Ljungbergs sorg: ”Jag är dig evigt tacksam”

Fredrik Ljungberg har sorg. I två känslosamma Twitter-inlägg hyllar den förre Halmstads BK-stjärnan avlidne landslagsledaren Bengt Madsen. ”Det går inte att beskriva med ord hur mycket jag tyckte om och såg upp till dig”, skriver han.

ANNONS
LocationHalmstad|
|

Förre Malmö FF-ordföranden Bengt Madsen avled natten till i måndags efter en tids sjukdom. Bengt Madsen, som blev 79 år, var länge även engagerad i Svenska Fotbollförbundet som vice ordförande och som överledare för herrlandslaget.

Fredrik Ljungberg var en av landslagets bärande spelare under Madsens ledartid – bland annat under VM i Japan och Sydkorea 2002.

I två känslosamma Twitter-inlägg beklagar Ljungberg ledarprofilens bortgång.

”Det går inte att beskriva med ord hur mycket jag tyckte om och såg upp till dig, du var en stor förebild. Du har betytt mycket för mig och min utveckling. Jag är dig evigt tacksam för all tid du gav. Tack för allt och vila i frid”, skriver han bland annat.

ANNONS

Fredrik Ljungberg, 44 – som spelade 75 A-landskamper under åren 1998–2008 – syns i dag bland annat som tv-expert i Viaplays Premier League-sändningar.

Men han har även slagit in på en tränarkarriär och var tillfällig manager för sin gamla klubb Arsenal hösten 2019.

Därefter har Fredrik Ljungberg varit klubblös – men medieuppgifter placerar honom nu som ny tränare för japanska FC Tokyo, vars chefstränare Kenta Hasegawa nyligen avgick efter en smärtsam 0–8-förlust mot Yokohama Marinos i J-League.

Enligt Daily Mail ska förre Arsenalmanagern Arsene Wenger – som arbetade i Japan på 1990-talet – ha rekommenderat FC Tokyo att anställa Ljungberg.

LÄS MER:Bengt Madsen död: "Stark kraft för svensk fotboll"

LÄS MER:Fredrik Ljungberg gör comeback – i tv-rutan

ANNONS