Magnus Haglund gör en förändring i startelvan inför kvällens möte med Umeå FC.
Magnus Haglund gör en förändring i startelvan inför kvällens möte med Umeå FC. Bild: Krister Andersson

Haglund ändrar på ett vinnande koncept

Hemmamöte mot nykomlingen Umeå FC står på agendan för Halmstads BK i kväll. Då väljer HBK-managern att göra en ändring i startelvan jämfört med helgens segermatch mot AFC Eskilstuna.

ANNONS
|

Att HBK:s manager Magnus Haglund hade ett vinnande koncept i laguttagningen till senaste matchen mot AFC Eskilstuna på bortaplan, är inget han tar hänsyn till i kväll när Umeå FC kommer på besök till Halmstad och Örjans vall.

Tillbaka in i truppen är nämligen Joseph Baffo efter sin avstängning medan Alexander Berntsson förpassas till bänken.

– Varför jag väljer att göra den ändringen är något vi tar internt, säger Haglund.

Två försvarsstarka lag

Det är två försvarsstarka lag som möts på Örjans vall.

Halmstads BK har bara släppt in tolv mål under seriens 17 första omgångar, lägg sedan till elva matcher där målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist hållit nollan. Efter Degerfors (15 insläppta) är det sedan Umeå som släppa in minst mål, 19 stycken.

ANNONS

– Det kommer att krävas en hel del av oss för att få hål på deras försvarsspel. Vi har vissa ytor som vi måste attackera för att få till vårt spel, säger Haglund och fortsätter:

– Det gäller att vi är oerhört noggranna i vår återerövringspress och i vårt hemjobb. Det är ett kontringsstarkt lag vi möter så vi kommer att behöva sätta hög press på motståndarna.

”Ger en extra kick”

För Samuel Kroon är det en speciell match mot Umeå, klubben han lämnade för just HBK.

– Det brukar ge spelare en extra kick att få spela mot sitt gamla lag. Det brukar vara en stark vilja att slå dem, säger Haglund.

– Vi har scoutat Umeå precis som alla lag i serien, men Kroon har också bidragit genom att ge sin syn på vissa spelare hon motståndarna.

Följ matchen här: 18.45: Följ HBK:s jakt på tre nya poäng mot Umeå

Läs också: Två backar saknas - en tillbaka när HBK möter Umeå

Allsvenskt bud i fjol - nu förlänger HBK:s nyckelspelare

Nyförvärvets succé i HBK: ”En jättefördel”

Fakta: HBK:s lag

Malkolm Nilsson Säfqvist – Thomas Boakye, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Dusan Djuric, Emil Tot Wikström – Mikael Boman, Rasmus Wiedesheim-Paul.

Avbytare: Malte Påhlsson (mv), Alexander Berntsson, Isac Larsson, Jonathan Svedberg, Erik Ahlstrand, Sadat Karim, Alhassan Haestad Kamara.

ANNONS